Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kombucha 12cm STARTER +ZIELONA HERBATA Algi GRATIS

30-11-2014, 16:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.99 zł     
Użytkownik sprzedam_kupie1
numer aukcji: 4819721300
Miejscowość net
Wyświetleń: 9   
Koniec: 30-11-2014 15:55:33

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

!!! PROMOCJA !!!

Przy zakupie 2 zestawów, 1 plaster kombucha  XL 9cm GRATIS!
4 zestawy = 2 kombuche  
XL GRATIS!

(proszę o odpowiednią adnotację w formularzu dostawy, w przeciwnym razie gratis nie zostanie wysłany)

Instrukcje do hodowli mailowo na życzenie.
ZESTAW:
.
Kombucha XXL
średnica ok. 12 cm
1 szt./1 plaster

+ STARTER do Kombuchy
 
 
+

ZIELONA HERBATA

1 porcja/ ok. 5-6 g / 1 czubata łyżka stołowa
 
+
Algi morskie GRATIS!
1 porcja/czubata łyżeczka


+ niewielka ilość pożywki i rodzynek do alg

 




Wszystko wysyłane w woreczkach strunowych zapakowanych w torebki foliowe + koperta bąbelkowa ochronna.

Wysyłka od poniedziałku do czwartku rano
(czwartek tylko priorytety)


Na innej aukcji dostępny napój herbaciany KOMBUCHA
butelka 900ml
w
4 wersjach smakowych:

MIÓD
MALINA
IMBIR
NATURALNA

oraz

KOMBUCHA plaster w rozmiarze XXL + STARTER

 

Właściwości zdrowotne Kombuchy

Działanie Kombuchy (kombuczy) jest, dzięki własnościom adaptogennym, bardzo wszechstronne. Ma ona pozytywny wpływ nie tylko na fizjologię organizmu, ale także na jego sferę psychiczną.

 

 

Niektóre z korzyści są następujące:

  • Zawiera probiotyki (przywraca mikroflorę jelit po antybiotykoterapi, wzmacnia system immunologiczny, hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych);
  • Alkalizuje organizm (kwasica, czy zakwaszenie organizmu, która m.in. sprzyja przerostowi drożdży candida albicans, to obecnie plaga cywilizacyjna);
  • Poprawia trawienie i wspomaga pracę wątroby i trzustki;
  • Pobudza metabolizm;
  • Wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
  • Łagodzi zaparcia;
  • Detoksykuje organizm;
  • Oczyszcza krew;
  • Reguluje ciśnienie krwi;
  • Reguluje poziom cholesterolu;
  • Zapobiega miażdżycy;
  • Zapobiega nowotworom;
  • Łagodzi bóle głowy i migreny;
  • Pobudza komórki do regeneracji;
  • Zmniejsza kamienie nerkowe;
  • Pomaga w zapaleniu pęcherza moczowego;
  • Zawiera polifenole stanowiące grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które niszczą wolne rodniki powodujące starzenie się oraz raka;
  • Poprawia wzrok;
  • Zmniejsza wypryski – zmiękcza skórę;
  • Przyspiesza gojenie się owrzodzeń;
  • Zmniejsza siwienie włosów;
  • Zmniejsza pragnienie alkoholu;
  • Dodaje energii – pomaga w zespole przewlekłego/chronicznego zmęczenia;
  • Wpływa kojąco na układ nerwowy (łagodzi bezsenność, poprawia koncentrację, zmniejsza objawy menopauzy);
  • Bogata w przeciwutleniacze – niszczą wolne rodniki, które powodują starzenie oraz raka;
  • Odbudowuje tkankę łączną – pomaga przy zapaleniu stawów, dnie, astmie, reumatyzmie.

 

 

 

  

Przepis na napój z kombuchy

Procedura przygotowania napoju według receptury opisanej przez Güntera W. Franka zakłada:

Niezbędne składniki:


    Przygotowanie:

    1. Zagotuj wodę;
    2. Zaparz herbatę;
    3. Posłodź zaparzoną herbatę cukrem (70-100 g cukru na litr wody);
    4. Ostudź płyn do temperatury 20-25°C;
    5. Przelej płyn do naczynia, w którym będzie się odbywać proces fermentacji;
    6. Dodaj zaczyn – gotowy napój z Kombuchy (kombuczy) z poprzedniej fermentacji (10% w stosunku do całej ilości);
    7. Umieść w naczyniu kulturę grzyba Kombuchy (kombuczy);
    8. Przykryj naczynie oddychającym czystym materiałem przepuszczającym powietrze i zabezpiecz gumką;
    9. Umieść naczynie w ciemnym (z dala od bezpośredniego światła), przewiewnym i ciepłym miejscu na 7 do 10 dni (temp. 20°C – 30°C; temperatura idealna wynosi około 27 °C);
    10. Zatrzymaj fermentację poprzez wyjęcie kultury z napoju (stary grzyb, który może osiąść na dnie lub pływać w napoju lub być pod powierzchnią oraz nawą kulturę, która wytworzy się na powierzchni jako galaretowata substancja o kształcie wylotu naczynia);
    11. Grzyba opłucz w letniej wodzie i ponownie umieść w nowej herbacie z cukrem i zaczynem (warstwy z kolejnych fermentacji, które tworzą kulturę można rozdzielić i użyć do nowej fermentacji; z upływem czasu
      najstarsze warstwy nabiorą ciemnego koloru i należy wtedy je usunąć);
    12. Otrzymany z fermentacji napój przelej przez sitko do butelek wypełniając je do samego brzegu i szczelnie zamknij oraz umieść w lodówce na min. 5 dni;
    13. Napój jest gotowy (najlepiej smakuje schłodzony) – SMACZNEGO.

       

       

       

      Algi Morskie – Japońskie kryształy

       

       


       

      Algi należy hodować w szklanym naczyniu.

      1. Przygotowanie:
      - 2 łyżki kryształków;
      - 4-6 łyżeczek cukru (zależy kto jak słodki napój lubi);
      - kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);

      2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
      3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
      4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
      5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

      6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH

      H PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

       


      ZASTOSOWANIE:

      Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.

      Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych.

      Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.

       

      Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.

       

      SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH:

      dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.

      Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

      DOZOWANIE:

      nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie
      wrzody żołądka - l litr dziennie
      astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)
      anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)
      wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)
      zapalenie pęcherza - l litr dziennie
      schorzenia nerek - l litr dziennie
      schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)
      nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie.

      W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

       

      JĘZYK NAUKOWY

      Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera i prawdopodobnie jeszcze co najmniej dwa gatunki).

      Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

      Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

      Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.

       

       

       

      Zapraszam do zakupu !

       

      :)