Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kombiwar halogenowy OPTIMUM AX-788G - PRZEPISY !

21-01-2012, 21:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 149.90 zł     
Użytkownik HURTBIS
numer aukcji: 2033189555
Miejscowość wysyłka lub odbiór osobisty
Wyświetleń: 32   
Koniec: 16-01-2012 19:00:02

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Kombiwar halogenowy

OPTIMUM AX-788G

 

Nowoczesny kombiwar halogenowy

o dużej pojemności i dużej mocy .

 

ax_788g
 
 

Zalety i dane produktu :

  • Możliwości:
    • pieczenie ciast, grillowanie (wytapiamy tłuszcz bez zapachu spalenizny),
    • gotowanie na parze (na dno misy wlewamy wodę)
  • Grzałka halogenowa
  • Łatwy w obsłudze: ustawiamy czas pracy 0-60 minut oraz temperaturę 65-250°C
  • Misa z przezroczystego szkła ARCOPAL
  • Średnica miski: 30 cm
  • Wyjmowany kabel zasilający
  • Bogate wyposażenie w akcesoria standardowe: uchwyt, ruszt niski, pierścień, stojak na pokrywę.
  • Akcesoria dodatkowe: ruszt do przygotowania śniadania w 7 minut
 

PRZEPISY KULINARNE

 

    HAMBURGERY Z DROBIU:

  • paczka mrożonych hamburgerów z drobiu
  • rozmrożone hamburgery wyjąć z opakowania, położyć na kawałkach folii aluminiowej na ruszt i lekko posmarować olejem
  • zalecana temperatura pieczenia 225°C przez 15 min. na wysokim ruszcie.

    FRYTKI ZIEMNIACZANE:

  • paczka mrożonych frytek ziemniaczanych
  • wysypać z opakowania na siatkę i piec na dolnym ruszcie bez tłuszczu
  • zalecana temperatura pieczenia 240°C przez 15 min. na wysokim ruszcie.

    SMAŻONE KOTLETY WIEPRZOWE:

  • 2 kotlety wieprzowe, sól, tarta bułka, mąka, jajko, olej
  • kotlety rozbić, posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Włożyć do wysmarowanego olejem płaskiego naczynia, kotlety posmarować z wierzchu olejem.
  • zalecana temperatura smażenia 180°C przez 20 min. na niskim ruszcie. W połowie smażenia należy kotlety odwrócić.

    STEKI WOŁOWE Z CZOSNKIEM:

  • 1,5 kg wołowiny bez kości, pieprz mielony, 2 ząbki utartego czosnku
  • wymieszać pieprz z czosnkiem i tą mieszanka posmarować obustronnie steki. Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 1/2 godziny.
  • położyć na niski ruszt i piec w temperaturze 200°C przez 5 min.

    FRYTKI O NISKIEJ ZAWARTOŚCI CHOLESTEROLU:

  • obrać i umyć 6 ziemniaków średniej wielkości. Pokroić na frytki i osuszyć
  • frytki posmarować olejem dietetycznym i rozłożyć warstwą na sitku
  • smażyć w temperaturze 250°C ok. 30 min. aż frytki zrumienią się.

    KURCZAK SMAŻONY PO TEKSAŃSKU:

  • kurczaka ćwiartujemy i wkładamy na 15 min do mieszanki: 1 filiżanka mleka, 1 łyżka soli czosnkowej 1 łyżeczka pieprzu.
  • dodajemy 1 filiżankę mąki oraz 1/2 łyżeczki papryki. Tak przygotowaną masą smarujemy kurczaka i zawijamy w posmarowaną tłuszczem folię
  • smażymy w temperaturze 150°C ok. 20 min., a następnie przez 5-10 min. w temperaturze 250°C wyjąć kurczaka bezpośrednio po zakończeniu smażenia aby uniknąć działania pary.

    PIZZA:

  • ciasto na pizzę w proszku, ser twardy 50g, woda 190g, przecier pomidorowy, cebula, wędlina 100g, przyprawy, olej
  • z mieszanki pizzy w proszku i wody przygotować ciasto w/g przepisu na opakowaniu, a następnie ułożyć w naczyniu wysmarowanym olejem
  • ciasto posmarować olejem i przecierem pomidorowym, układać na nim kawałki wędliny, słoniny, plasterki cebuli, posypać tartym serem
  • temperatura pieczenia 150°C na niskim ruszcie przez 25 min.

    GRZANKI /TOSTY/ Z SEREM:

  • 8 kromek bułki paryskiej, masło, 100g tartego sera
  • bułkę paryską pokroić w kromki, lekko posmarować masłem i posypać tartym serem, ułożyć luśno na ruszcie wysokim
  • temperatura pieczenia 230°C, ok. 10 min.

    KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI:

  • ciasto: 125g mąki, 1 jajko, 50g cukru, 50g tłuszczu, 10g proszku do pieczenia, owoce
  • posypka: 30g masła, 40g grubej mąki, 30g cukru pudru
  • wyrobić ciasto ze składników podanych wyżej, rozłożyć w formie i położyć owoce (świeże lub z kompotu), posypać posypką
  • temperatura pieczenia 160°C przez 25 min., na ruszcie dolnym.

    BABKA PIASKOWA:

  • 350g mąki, 250g cukru kruształu, 88g tłuszczu, 4 jajka, 22g proszku do pieczenia, 175 ml wody
  • masę wymieszać i roztrzepać w mikserze. Wylać do wysmarowanej tłuszczem formy
  • temperatura pieczenia 175°C prze 30 min. na ruszcie wysokim, forma blaszana o średnicy 250mm i wys. 90 cm.

    BABKA DROŻDŻOWA:

  • 1 jajko, 1 żółtko, 250 mg mąki tortowej, 1/8 l. mleka, 20g drożdży, 70g tłuszczu, 70g cukru, 50g rodzynek, sól
  • składniki wymieszać w rzadkie ciasto, pozostawić do wyrośnięcia w natłuszczonej formie ok. 1-2 godz.
  • temperatura pieczenia 135°C ok. 30 min., ruszt niski

    BISZKOPT TORTOWY NISKI:

  • 2 żółtka, 110g mąki, 100g cukru pudru, 4 łyżki gorącej wody, 2 białka
  • żółtka ubić z cukrem, dodać wodę, mąkę i pianę z białek. Wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką formy
  • temperatura pieczenia 130°C przez 20 min., ruszt wysoki

    WOłOWINA PO INDONEZYJSKU:

  • 600g karkówki, 1 utarty ząbek czosnku, 1,5 łyżki sosu sojowego, 1/2 łyżki kminku, sól, przyprawy
  • mięso pokroić w dwucentymetrowe kostki. W misce wymieszać: czosnek, sos sojowy, kminek, olej, sól, przyprawy. Do mieszanki dołożyc mięso i dobrze wymieszać, włożyć do lodówki na ok. 1 godz.
  • wyjąć mięso z mieszanki i nakładać pojedyncze kawałki na ruszt do szaszłyków
  • temperatura pieczenia 200°C, ok. 8-10 min na niskim ruszcie.

    JAJKA NA WODZIE:

  • jajka, sól, woda
  • jajka wbić do oddzielnych filiżanek, posolić i zalać dwoma łyżkami wody tak, aby żółtko znajdowało się pod wodą
  • temperatura gotowania 180°C, 5 min. na niskim ruszcie

    JAJKA GOTOWANE:

  • umyte jajka położyć na niski ruszt, gotować
  • po ugotowaniu podstawić pod zimną wodę, aby je ostudzić
  • temperatura gotowania 200°C, 5 min. (na miękko), 7 min. (na twardo)

    ZIEMNIAKI PIECZONE:

  • jednakowej wielkości ziemniaki umyć pod bieżącą wodą
  • nadkroić je i w powstałe szczeliny włożyć kawałek masła lub słoniny
  • piec tak, aby skórka była chrupiąca
  • temperatura pieczenia 250°C, 35 min. na niskim ruszcie

    KURCZAK W POTRAWCE JARZYNOWEJ:

  • 450g filetów kurczaka, 1 łyżka wina, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, pieprz, 1 roztarty ząbek czosnku, 1/4 filiżanki brukselki
  • mięso obtoczyć w mące ziemniaczanej, dodać pozostałe składniki i włożyć do lodówki na 2 godz.
  • następnie położyć na folii na niskim ruszcie
  • temperatura pieczenia 180°C, 20 min.


 



Podana cena zawiera koszty KGO

Wystawiamy faktury VAT !!!