Kolorowy ceramiczny nóż kuchenny Santoku 14 cm
Poznaj wszystkie zalety noży ceramicznych
100% ceramiki
Twardość zbliżona do diamentu
|
- Seria z kolorowymi rączkami
- Ceramiczne ostrze - wyjątkowo lekkie i trwałe
- Długość ostrza: 14 cm
- Kolor ostrza: Biały
- Wyprodukowane w Japonii
- Kolory rączek: CZERWONA, BIAŁA, ŻÓŁTA, ZIELONA, POMARAŃCZOWA, FIOLETOWA
|
Seria kuchennych noży ceramicznych z charakterystycznym i niezwykle oryginalnym, białym ostrzem które w połączeniu z kolorową rączką i niezwykłymi zaletami szlachetnej ceramiki, robią nie tylko bardzo efektowne wrażenie wizualne ale i sam sposób w jaki radzą sobie z krojeniem pozostawia metalowe odpowiedniki daleko w tyle.
Należy wyczulić wszystkich domowników, że noże nie służą do podważania słoików, ani krojenia kości i zamrożonych produktów. Nie należy także rozgniatać produktów boczną powierzchnią noża.Japoński typ noża kuchennego
głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść np. do sałatki.
Zachowaj oryginalny smak i kolor warzyw i owoców!Ostrze - najwyższej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).
Dzięki ceramicznemu ostrzu, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku nawet po kontakcie z nożem (w przypadku metalowego/stalowego ostrza część warzyw zmienia smak i kolor np. sałata ciemnieje).
Długość ostrza - 14 cm