Kolendra ziarno 1kg
Kolendra - jest przyprawą kuchenną, którą stosuje się do różnych mięs (baraniny,
wieprzowiny, dziczyzny, do nadziewanej i pieczonej gęsi), do pasztetów, sosów, jaj, marynat jarzynowych, grzybów, wódek, likierów, win, a także do marynowanych śledzi, past, ogórków, jarzyn. Stosowana jest w kuchni indyjskiej i chińskiej. Kolendry używamy zarówno do potraw słodkich jak i pikantnych. Jest głównym składnikiem mieszanki curry oraz pieprzu ziołowego. Kolendra posiada korzenny aromat i ciekawy słodko-ostry smak.
Aromatyzuje się nią klasyczne warzywne francuskie przystawki a'la grecque.
Dodawana jest do potraw 10-15 minut przed końcem przyrządzania.
Właściwości: pobudza i ułatwia procesy trawienia, wzmaga ruch jelit, działa wiatropędnie. Zaleca się ją w schorzeniach układu pokarmowego, jak nieżyty żołądka
i jelit, podczas biegunek i wzdęć. Może być stosowana w schorzeniach wątroby
i pęcherzyka żółciowego. Kolendra działa także przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie.
Masa jednej sztuki = 1kg
Kraj pochodzenia = Polska
Do każdego towaru dołączamy paragon fiskalny lub na życzenie klienta fakturę.