|
Firma Herbalist
jest Polską firmą, założoną w 2009 roku.
Od początku działalność nasza opiera się o surowce naturalne pozyskane z ekologicznie czystych terenów Polski północno wschodniej. Specjalizujemy się w sprzedaży ziół i mieszanek przyprawowych, opartych na naturalnych składnikach. Zaopatrujemy się u dostawców posiadających certyfikat BIO na państwa Unii Europejskiej oraz NOP na rynek USA.
Od zawsze
intensywnie pracujemy nad rozwojem i ulepszaniem naszych produktów. Zgodnie z zapotrzebowaniem rynku, sugestiami naszych klientów oraz własnymi pomysłami.
Od wielu lat wierzymy, że podstawą osiągnięcia sukcesu jest solidny produkt, gwarantujący wysoką jakość. Na bazie wyselekcjonowanych surowców (potwierdzonych odpowiednimi certyfikatami jakości), utrzymujemy stabilny, wysoki standard naszych produktów.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty przygotowanej przez firmę Herbalist.
Zadowolenie naszych Klientów jest dla nas sprawą najważniejszą, a spełnienie Państwa oczekiwań daje nam olbrzymią satysfakcję. Nasza oferta, którą przedstawiamy Państwu zawiera najbardziej sprawdzone i najlepsze produkty. Zachęcamy do zakupu oferowanych produktów, gdyż siła zdrowia tkwi w naturze. Jesteśmy przekonani, iż oferowane przez nas produkty spełnią Państwa oczekiwania i w sposób naturalny pomogą Państwo swojemu organizmowi przywrócić żywotność oraz poprawić samopoczucie. Życząc dużo zdrowia zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami.
Przedmiotem tej aukcji jest
Kolendra mielona, aż 60 g Pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego. W wielu krajach, u nas również, jest uprawiana jako roślina uprawowa i lecznicza. Należy do roślin jednorocznych, która osiąga wysokość 20-40 cm. Ojczyzną są: Indie, Iran i Azja Mniejsza. Obecnie zasadniczą część zbiorów kolendry dostarczają Indie, Iran, kraje Bliskiego Wschodu, kraje byłego Związku Radzieckiego i Stany Zjednoczone. Właściwości Głównym składnikiem surowca jest olejek lotny. Poza tym nasiona zawierają dużo oleju tłustego, związki białkowe, związki żywiczne, garbniki, pektyny, sterole roślinne, flawony oraz sole mineralne.
Zastosowanie:
Owoce kolendry stosuje się jako przyprawę kuchenną (najlepiej zmieloną) do do różnych mięs (baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, do nadziewanej i pieczonej gęsi), do pasztetów, sosów i jaj, marynat jarzynowych, grzybów, wódek, likierów, wina, a także do marynowanych śledzi, past, ogórków, jarzyn. Stosowana jest w kuchni chińskiej i indyjskiej. Owoce kolendry przeciwdziałają wzdęciom, łagodzą nadmierną fermentację przeciwdziałając nadmiernemu wzrostowi flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym, regulują trawienie. Wchodzi w skład pieprzu ziołowego, garam, masala, curry.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
|