Przyprawa - składnik dodawany do potraw, zwykle w znikomych ilościach, dla polepszenia ich walorów smakowych, zapachowych i w rzadkich przypadkach (takich jak kurkuma czy szafran) wizualnych. W dalekiej przeszłości niektóre rośliny, które obecnie stosujemy jako przyprawy, były stosowane przez znachorów, czarowników i kapłanów. Służyły jako leki, afrodyzjaki, święte oleje, kadzidła itp.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą handlową firmy HERBALIST.
Zapewniamy Państwu szeroki asortyment ziół, przypraw, kompozycji przypraw w atrakcyjnych cenach.
Dostępne formy zakupu:
* Luz - zioła, duże opakowania kilogramowe w bardzo atrakcyjnych cenach!
* Małe opakowania - zioła, przyprawy, kompozycje przypraw o gramaturze trzy razy większej niż w sklepach.
Na naszych aukcjach poznacie Państwo: historię, opis przypraw, pochodzenie, zastosowanie oraz walory smakowe i właściwości medyczne ziół.
W sprzedaży detalicznej proponujemy Państwu zioła, przyprawy bez konserwantów o gramaturze trzykrotnie większej niż w sklepach.
Każdego klienta traktujemy priorytetowo, ponieważ to nam gwarantuje sukces, "Klient nasz pan''.
Przyprawy i zioła, które oferujemy charakteryzują się stałą mocą aromatyzacji i czystością mikrobiologiczną.
Zamówienia realizujemy szybko i terminowo.
Zapraszamy do zapoznania się z z ofertą.
Z poważaniem
Herbalist
Aukcja dotyczy:
Kolendra mielona, aż
60 gram!!!
Pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego. W wielu krajach, u nas również, jest uprawiana jako roślina uprawowa i lecznicza. Należy do roślin jednorocznych, która osiąga wysokość 20-40 cm. Ojczyzną są: Indie, Iran i Azja Mniejsza. Obecnie zasadniczą część zbiorów kolendry dostarczają Indie, Iran, kraje Bliskiego Wschodu, kraje byłego Związku Radzieckiego i Stany Zjednoczone. Właściwości Głównym składnikiem surowca jest olejek lotny. Poza tym nasiona zawierają dużo oleju tłustego, związki białkowe, związki żywiczne, garbniki, pektyny, sterole roślinne, flawony oraz sole mineralne.
Zastosowanie: Owoce kolendry stosuje się jako przyprawę kuchenną (najlepiej zmieloną) do do różnych mięs (baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, do nadziewanej i pieczonej gęsi), do pasztetów, sosów i jaj, marynat jarzynowych, grzybów, wódek, likierów, wina, a także do marynowanych śledzi, past, ogórków, jarzyn. Stosowana jest w kuchni chińskiej i indyjskiej. Owoce kolendry przeciwdziałają wzdęciom, łagodzą nadmierną fermentację przeciwdziałając nadmiernemu wzrostowi flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym, regulują trawienie. Wchodzi w skład pieprzu ziołowego, garam, masala, curry.
Kontakt:
tel. 606 [zasłonięte] 926
e-mail: [zasłonięte]@tlen.pl
gg: 13[zasłonięte]987
UWAGA!!!
Kupując na kilku aukcjach za transport płacisz tylko raz.
Kup za 40zł, a za transport zapłacisz tylko 10zł
Kup za 70zł, a za transport zapłacisz tylko 8złPrzy kwocie zamówienia 150zł transport GRATIS!!!
NAM MOŻESZ ZAUFAĆ - SKORZYSTAJ Z BEZPIECZNYCH PŁATNOŚCI ALLEGRO
Formy płatności:
Wpłata na konto - przelew bankowy
Towar wysyłamy: w poniedziałki, środy i piątki