KOLAGENUM 2 - DLA KOBIET I MEŻCZYZN
W OPAKOWANIU 30 SASZETEK 5g
opakowanie: 150g netto
LIOFILIZOWANY KOLAGEN Z RYB - dlaczego z ryb?
Ryby nie przenoszą chorób na ludzi!!!
BOMBA ODŻYWCZA DLA ORGANIZMU
JESZCZE WIĘKSZA DAWKA KOLAGENU !!!
(zawartość 1 saszetki = 17 kapsułek Kolagenum1)
1 saszetka to 0,5 g kolagenu z ryb
1 kapsułka to 30 mg kolagenu z ryb
KOLAGENUM 2 to
naturalny preparat składający się w 10% z
czystego
liofilizowanego kolagenu z ryb oraz koziego i
kobylego mleka, maliny, żurawiny i truskawki.
Produkt bogaty jest w naturalne witaminy i minerały niezbędne dla
prawidłowego funkcjonowania
organizmu, co czyni go preparatem o bardzo szerokim spektrum działania.
Produkt stworzony został dla kobiet i mężczyzn, którzy chcą zachować
dobrą formę i młody wygląd.
KOLAGENUM 2 to
wartościowe uzupełnienie diety, które regularnie stosowane u
zupełnia niedobór kolagenu, witamin i minerałów jak również:
-
wspomaga spowalnianie procesu starzenia się organizmu,
-
wspomaga wygładzanie zmarszczek,
-
wspomaga kondycję skóry, włosów oraz paznokci,
-
wspomaga spowalnianie procesu niszczenia tkanki kostnej
i chrzęstnej,
-
wspomaga ścięgna i naczynia krwionośne,
-
wspomaga stawy
-
wspomaga układ odpornościowy.
SPOSÓB UŻYCIA:
zawartość saszetki zalać 50 ml przegotowanej letniej wody; mieszać
energicznie ok. 1 min. do uzyskania zagęszczonej konsystencji.
Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać raz dziennie,
najlepiej na czczo lub 3 godz. po ostatnim posiłku.
.
Profilaktycznie 2 saszetki na tydzień.
Nie
należy przekraczać zalecanej dawki w ciągu dnia.
Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 14 roku życia oraz
dla osób
uczulonych na którykolwiek ze składników.
Preparat należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej
diety.
Nie stosować preparatu po upływie daty ważności.
Kolagen jako
podstawowy składnik i budulec naszego organizmu wspomaga:
układ odpornościowy, błony śluzowe żołądka, układ krążenia i serce,
walkę z cellulitem i rozstępami, jak również polecany jest osobom w
trakcie
rehabilitacji i kuracji odchudzających, uprawiających sport.
Kolagen jest głównym białkiem tkanki łącznej - podstawowym
składnikiem
fibrylarnym skóry, kości, chrząstek i zębów. Kolagen stanowi
powszechny
składnik organizmów ssaków. Posiada on bardzo wysoką odporność na
rozciąganie
i stanowi główny składnik ścięgien. Jest odpowiedzialny za
elastyczność skóry. Ubytek
kolagenu ze skóry powoduje powstawanie zmarszczek, w trakcie jej
starzenia się.
Kolagen wypełnia także rogówkę oka, gdzie występuje w formie
krystalicznej.
W
młodym wieku jego produkcja pozostaje w stanie równowagi
dynamicznej,
jednak wraz z upływem lat procesy niszczenia zaczynają przeważać nad
procesami
odtwarzania. Niedostateczna produkcja kolagenu prowadzi do
przedwczesnej degeneracji
tkanek miękkich. Zmniejszanie ilości kolagenu w organiźmie i zmiany
jego biochemii
powodują nasilenie procesów jego degradacji. Postępujący wraz z
wiekiem proces utraty
kolagenu nasila utratę masy kostnej i przyspiesza proces
osteoporozy. Deficyt kolagenu
będącego fundamentem nie tylko kości, ale także skóry, paznokci,
wiązadeł, ścięgien,
stawów, naczyń krwionośnych i limfatycznych oraz systemu naprawczego
i układu
odpornościowego prowadzi do przedwczesnego procesu starzenia się.
Kolagen rybi zawarty w produkcie to naturalne białko uzyskiwane ze
skór ryb. Zastąpił
on kolagen bydlęcy i wieprzowy, który ze względu na choroby
zwierzęce mogące przenieść
się na ludzi (BSE choroba wściekłych krów i choroba Creutzfelda -
Jacoba) jest
systematycznie wycofywany z użytku. Z badań wynika także, że kolagen
z ryb jest
o wiele bardziej wartościowy od kolagenu bydlęcego i wieprzowego ze
względu na
jego właściwości, skład oraz strukturę potrójnej helisy. Cząsteczki
kolagenu rybiego
są mniejsze od cząsteczek kolagenu bydlęcego czy wieprzowego i z
tego powodu
szybciej przedostają się do skóry odbudowując ją.
Kolagen jest
najważniejszym białkiem w organiźmie, ponieważ
stanowi
30% całkowitej masy białka ludzkiego i 70% masy białek skóry.
Kolagen to grupa białek fibrylarnych (włóknistych), które występują
powszechnie
w organiźmie człowieka to znaczy, że np. u człowieka o wadze 75 kg –
15 kg
to białka w tym 7,5kg to kolagen.

|