KOLAGENUM - DLA KOBIET I MEŻCZYZN
W OPAKOWANIU 15 SASZETEK 5g
opakowanie: 75g netto
LIOFILIZOWANY KOLAGEN Z RYB - dlaczego z ryb?
Ryby nie przenoszą chorób na ludzi!!!
BOMBA ODŻYWCZA DLA ORGANIZMU
JESZCZE WIĘKSZA DAWKA KOLAGENU !!!
(zawartość 1 saszetki = 17 kapsułek Kolagenum1)
1 saszetka to 0,5 g
KOLAGENUM to naturalny preparat składający się w 10% z czystego
liofilizowanego kolagenu z ryb oraz koziego i kobylego mleka, maliny, żurawiny i
truskawki.
Produkt bogaty jest w naturalne witaminy i minerały niezbędne dla prawidłowego
funkcjonowania
organizmu, co czyni go preparatem o bardzo szerokim spektrum działania.
Produkt stworzony został dla kobiet i mężczyzn, którzy chcą zachować dobrą formę
i młody wygląd.
KOLAGENUM to wartościowe uzupełnienie diety, które regularnie stosowane u
zupełnia niedobór kolagenu, witamin i minerałów jak również:
wspomaga spowalnianie procesu starzenia się organizmu,
wspomaga wygładzanie zmarszczek,
wspomaga kondycję skóry, włosów oraz paznokci,
wspomaga spowalnianie procesu niszczenia tkanki kostnej i chrzęstnej,
wspomaga ścięgna i naczynia krwionośne,
wspomaga stawy
wspomaga układ odpornościowy.
SPOSÓB UŻYCIA:
zawartość saszetki zalać 50 ml przegotowanej letniej wody; mieszać
energicznie ok. 1 min. do uzyskania zagęszczonej konsystencji. Spożyć
bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać raz dziennie, najlepiej na czczo lub 3
godz. po ostatnim posiłku.
.
Profilaktycznie 2 saszetki na tydzień.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki w ciągu dnia.
Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 14 roku życia oraz dla osób
uczulonych na którykolwiek ze składników.
Preparat należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować preparatu po upływie daty ważności.
Kolagen jako podstawowy składnik i budulec naszego organizmu wspomaga:
układ odpornościowy, błony śluzowe żołądka, układ krążenia i serce,
walkę z cellulitem i rozstępami, jak również polecany jest osobom w trakcie
rehabilitacji i kuracji odchudzających, uprawiających sport.
Kolagen jest głównym białkiem tkanki łącznej - podstawowym składnikiem
fibrylarnym skóry, kości, chrząstek i zębów. Kolagen stanowi powszechny
składnik organizmów ssaków. Posiada on bardzo wysoką odporność na rozciąganie
i stanowi główny składnik ścięgien. Jest odpowiedzialny za elastyczność skóry.
Ubytek
kolagenu ze skóry powoduje powstawanie zmarszczek, w trakcie jej starzenia się.
Kolagen wypełnia także rogówkę oka, gdzie występuje w formie krystalicznej.
W młodym wieku jego produkcja pozostaje w stanie równowagi dynamicznej,
jednak wraz z upływem lat procesy niszczenia zaczynają przeważać nad procesami
odtwarzania. Niedostateczna produkcja kolagenu prowadzi do przedwczesnej
degeneracji
tkanek miękkich. Zmniejszanie ilości kolagenu w organiźmie i zmiany jego
biochemii
powodują nasilenie procesów jego degradacji. Postępujący wraz z wiekiem proces
utraty
kolagenu nasila utratę masy kostnej i przyspiesza proces osteoporozy. Deficyt
kolagenu
będącego fundamentem nie tylko kości, ale także skóry, paznokci, wiązadeł,
ścięgien,
stawów, naczyń krwionośnych i limfatycznych oraz systemu naprawczego i układu
odpornościowego prowadzi do przedwczesnego procesu starzenia się.
Kolagen rybi zawarty w produkcie to naturalne białko uzyskiwane ze skór ryb.
Zastąpił
on kolagen bydlęcy i wieprzowy, który ze względu na choroby zwierzęce mogące
przenieść
się na ludzi (BSE choroba wściekłych krów i choroba Creutzfelda - Jacoba) jest
systematycznie wycofywany z użytku. Z badań wynika także, że kolagen z ryb jest
o wiele bardziej wartościowy od kolagenu bydlęcego i wieprzowego ze względu na
jego właściwości, skład oraz strukturę potrójnej helisy. Cząsteczki kolagenu
rybiego
są mniejsze od cząsteczek kolagenu bydlęcego czy wieprzowego i z tego powodu
szybciej przedostają się do skóry odbudowując ją.
Kolagen jest najważniejszym białkiem w organiźmie, ponieważ stanowi
30% całkowitej masy białka ludzkiego i 70% masy białek skóry.
Kolagen to grupa białek fibrylarnych (włóknistych), które występują powszechnie
w organiźmie człowieka to znaczy, że np. u człowieka o wadze 75 kg – 15 kg
to białka w tym 7,5kg to kolagen.