UWAGA
JESTEŚMY SPRAWDZONYM SPRZEDAWCĄ-KONTO NA KTÓRYM SPRZEDAWALIŚMY KOCIOŁKI TO 'SWIATBAGAZNIKOW'
http://alle/show_user.php?uid=12[zasłonięte]795
Kociołek emaliowany o specjalnym kształcie do gotowania zup. Przez Węgrów uwielbiany do gotowania zupy rybnej w każdej odmianie.
Kociołek węgierski to propozycja dla tych, którzy szukają nowych, ciekawych smaków, są znudzeni tradycyjnym grillem oraz szukają łatwości przygotowania potraw w plenerze.
Oryginalny Węgierski Kociołek. Najbardziej popularna forma gotowania na wolnym powietrzu na Węgrzech. Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak. Dania takie jak zupa rybna, zupa gulaszowa, leczo, porkolt pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem. Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebował sposobu, aby mieć sposobność gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość. Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.
Kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.
Dodatkowe informacje: