Przyprawa charaktrystyczna dla kuchni tureckiej i arabskiej Przyprawa ta posiada dość mocny, ciężki, nieco drażniący, korzenny zapach. Smak owoców trochę gorzkawy, ostry, korzenny, odczuwany przez pewien czas. Kmin jest podstawowym składnikiem wielu mieszanek przyprawowych typowych dla kuchni wschodniej, jak garam masala czy curry. Używać go można do potraw z mielonego mięsa i warzyw, a także do pikli i sałatek. Jego typowy smak jest charakterystyczny dla kuchni tureckiej i arabskiej. Jego bardzo bliskim "krewniakiem" jest kminek indyjski, o nieco cieńszych, łukowato wygiętych owocach. Po zmieleniu obie odmiany są praktycznie nie do odróżnienia, dlatego można je stosować zamiennie. Kminek indyjski jest nieco subtelniejszy. Pod pojęciem kmin prawie na całym świecie rozumie się kmin rzymski. Natomiast kminek (kminek zwyczajny - Carum carvi) znany i ceniony jest głównie w Europie środkowej.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nie naruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto