Książki > Kulinaria / Żywność > Potrawy. Napoje. Żywność > Desery. Słodycze. Ciasta Książki > Poradniki > Książki kucharskie
|
|
| | |
| | Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii "Kuchnia, która leczy"? W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami. W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców. Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty! W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety. | | Tytuł: | Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ciasta | | Tytuł oryginalny: | Hildegard - Die gute Kuche | | Tłumaczenie: | Dobija, Monika | | Oprawa: | twarda | | Wymiary: | 16 [cm] | | Liczba stron: | 160 | | Rok wydania: | 2012 | | Miejsce: | Kraków | |
| | | Wydawnictwo: | AA | | Nr katalogowy (ISBN): | 978[zasłonięte][zasłonięte]29279 978[zasłonięte][zasłonięte]29279 | | Data wydania: | 2[zasłonięte]012-12 |
|
| | | | Waga produktu: | 630 g. | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |