BENTONIT preparat do klarowania win, soków owocowych, zacieru kraj produkcji: Niemcy postać: granulat rodzaj opakowania: woreczki strunowe - 50g JEDNO OPAKOWANIE WYSTARCZY NA 50 LITRÓW WINA, ZACIERU, SOKU OWOCOWEGO ! Klarowanie konieczne jest w przypadku, kiedy nasze wino przez dłuższy czas samoczynnie nie staje się całkiem przezroczyste. Oprócz nadania winu przezroczystości, klarowanie pomaga niejednokrotnie także skorygować barwę i bukiet wina. Proces ten polega na przyspieszeniu tego, by męty (cząstki zawiesiny, której chcemy się pozbyć z naszego wina ) szybciej opadły na dno, pozostawiając powyżej klarowną ciecz. Charakterystyka BENTONITU:
BENTONIT
to naturalnie występujący uwodniony glinokrzemian sodu, wapnia, magnezu i żelaza. Nazwa "bentonit" pochodzi od miejsca, w którym go wydobywano - Fort Benton w Montanie. Działanie:klarowanie (oczyszczanie).
Dawkowanie: na 50 litrów wina, soku owocowego dodawać od 25g do 50g BENTONITU Użytkowanie: Po zastosowaniu BENTONITU należy ostrożnie ściągnąć wino znad osadu.
Temperatura działania: 10 - 25°C (najlepiej 20-25°C)
Przechowywanie: W suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. KOSZTY PRZESYŁKI: 1-4 szt - 6,50zł (pobranie 15,50zł) 5-10 szt - 11,00zł (pobranie 15,50zł) 11-45 szt - 14,50 zł (19 zł pobranie) 46-240 szt - 19zł (29 pobranie) 241-500 szt - 24zł (34 pobranie)
|