|
|
Zamówienia i porady specjalisty tel 604 [zasłonięte] 465 e-mail [zasłonięte]@interia.pl |
|
|
|
nr. konta
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247
|
|
|
|
Koszty wysyłki podane są zawsze w opisie przedmiotu – zależą tylko od jego wagi. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.
|
|
|
|
Możliwy odbiór osobisty.
ul. Kościuszki 35b 96-315 Wiskitki
|
|
|
|
1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj - nie ma możliwości odwołania oferty kup-teraz. 2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji. 3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy" 4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie. 5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy. 6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt. 7. Preferujemy kontakt e-mail. 8. Pracujemy od 8.00 do 20.00 |
|
|
Witam na mojej aukcji
na której oferuję
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
KLARMEDEL, który jest bardzo silnym a jednocześnie neutralnym i w efekcie nie mającym wpływu na końcowy smak alkoholu środkiem do klarowania wina, piwa a także nastawów cukrowych.
Prezentowana aukcja przedstawia preparat, który po zakończonej fermentacji skutecznie wyklaruje każdy nastaw. Przykładem może być zwykła cukrówka, która po ustaniu fermentacji jest biała(mleczna). Zawiera ona szereg zanieczyszczeń, które w procesie destylacji mają ujemny wpływ na końcowy zapach i smak uzyskanego alkoholu. Stosując KLARMEDEL 24h doprowadzimy w bardzo krótkim czasie( od 6 do 24h) do wyklarowania nastawu.
KLARMEDEL zalecany jest do stosowania po ustaniu fermentacji ze wszystkimi drożdżami typu TURBO (Coobra, Alcotec, T3, Vodka Star)
Jedno opakowanie bezproblemowo wyklaruje 25 litrów wina, piwa lub pospolitej cukrówki.
Instrukcja obsługi: W momencie gdy fermentacja ustanie nastaw należy zlać (odciągnąć) znad osadu. Następnie należy wycisnąć saszetkę oznaczoną literą "A". Intensywnie mieszamy odciągnięty nastaw przez ok. 5 minut doprowadzając w ten sposób do odgazowania nastawu z CO2. Całość pozostawiamy na ok. 1-2h po czym wyciskamy zawartość saszetki "B". Bardzo delikatnie mieszamy starając się nie naruszać powstałego już osadu. Tak przygotowany nastaw pozostawiamy tylko do wyklarowania. Najlepszy rezultat czyli szybkość i jakość klarowania uzyskamy gdy nastaw stoi w chłodnym pomieszczeniu . Czas klarowania może skrócić się nawet do 12h.W ciepłym pomieszczeniu całkowite wyklarowanie nastąpi do 24 h .
Po wyklarowaniu cukrówka robi się przeźroczysta i gotowa do dalszego użycia(DESTYLACJI)
Opakowanie klarmedla zawiera dwie saszetki z płynną zawartością, które wystarczą do wyklarowania 25 l wina , piwa lub cukrówki. Przy większej pojemności należy zwiększyć ilość opakowań środka do klarowania: przykładowo na 100l wina , piwa lub cukrówki należy użyć 4 opakowania. Otrzymamy w ten sposób idealnie wyklarowany nastaw pozbawiony najmniejszych zanieczyszczeń.
ZAPRASZAM NA POZOSTAŁE MOJE AUKCJE
|
|