Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kill Grill cz 1 Kill Grill cz 2 Anthony Bourdain

19-01-2012, 13:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 67.90 zł     
Użytkownik Stokrotka_ak4
numer aukcji: 2035531227
Miejscowość Wałbrzych
Wyświetleń: 6   
Koniec: 13-01-2012 15:53:02

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka z obwolutą
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Adres: Księgarnia Stokrotka ul. Kasztelańska 76/24 58-316 Wałbrzych
Pozostałe informacje

Wysyłka

odbiór własny 0 zł
list ekonomiczny 7,50 zł
list polecony ekonomiczny 8,90 zł
list polecony piorytetowy 11,50 zł
KURIER 17 zł
Pozostałe informacje

Kupując więcej książek, płacisz tylko za

przesyłkę pierwszej 

książki :)

Gwarancja bezpiecznej przesyłki - książki są w 100% zabezpieczone przed uszkodzeniem!!!

Płatności

ING Bank 78 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]9080090 [zasłonięte] 769474

Regulamin

Tylko nowe ksiązki !!!

Koszt przesyłki obejmuje koszty opakowania i transportu.

W przypadku zakupu kilku książek, płacisz tylko za przesyłkę pierwszej sztuki.

Serdecznie wszystkich zapraszamy :)

Inne

 

W księgarni  "Stokrotka" oferujemy  Naszym Czytelnikom,  tylko książki ciekawe, wartościowe i przydatne.

Życzymy niezapomnianych wrażeń i zapraszamy do częstych odwiedzin naszej księgarni :)

http://ksiegarniastokrotka.na.alle

 

Kill Grill. Restauracja od kuchni

Anthony Bourdain

premiera: lipiec 2008

wydanie: I

oprawa: miękka, skrzydełka

format: 13,5 x 20,02 cm

liczba stron: 424

W.A.B

Opis

Zabawna książka zarówno dla wielbicieli jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej pyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywane są potrawy dla smakoszy – lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca. Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Ale warto też docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią („zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał wiele ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.

 

Chcę wam opowiedzieć o mrocznych zakamarkach restauracji, o subkulturze, w której militarna hierarchia o kilkusetletniej tradycji i żeglarski etos zamykający się w haśle „rum, sodomia i chłosta” tworzą mieszaninę wzorowej dyscypliny i przyprawiającego o wrzody żołądka chaosu. Czuję się w niej komfortowo, jak w miłej, ciepłej kąpieli. Swobodnie poruszam się po tym świecie. Rozumiem jego język. (...) Pragnę, aby czytelnicy mieli pojęcie, na czym polega prawdziwa radość z przyrządzania dobrego jedzenia na profesjonalnym poziomie. Chcę, aby zrozumieli, jaką frajdę daje spełnienie dziecięcego marzenia o dowodzeniu własną załogą piratów – jakie to uczucie, kiedy przebywa się w wypełnionej brzękiem naczyń i skwierczeniem tłuszczu kuchni w wielkomiejskiej restauracji. Chciałbym także możliwie wiernie oddać osobliwe rozkosze języka, gwary i wisielczego humoru, jakie spotyka się na kuchennej linii frontu. Chciałbym, aby cywile, którzy przeczytają tę książkę, nabrali przynajmniej poczucia, że życie zawodowych kucharzy mimo wszystko może być niezłą zabawą.

fragment

 

Jedna z książek, które najpierw czytamy jednym tchem, a potem cytujemy kolegom w pracy.

USA Today

 

Zwariowany pamiętnik: zobacz, co naprawdę dzieje się za kuchennymi drzwiami…

Newsweek

          

Głodne kawałki

Kill Grill 2

Anthony Bourdain

premiera: czerwiec 2011

wydanie: I

gatunek: felietony

przekład: Wioletta Lamot

oprawa: miękka ze skrzydełkami

format: 12,3 x 19,5 cm

liczba stron: 408

W.A.B

Opis

      Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Anthony Bourdain rozwija i kontynuuje rozważania ze swoich poprzednich książek, w tym Kill Grilla, opisuje wyprawy kulinarne i poznawanie potraw regionalnych, krytycznie odnosi się do różnych zjawisk związanych ze współczesną kuchnią. Pisze żywo i ironicznie, swoje teksty i przedstawione w nich wydarzenia traktuje z dużym dystansem. Z szacunkiem wspomina o zwykłych kucharzach oraz ich pracy, ale śmieje się z celebrity chefs, którzy już dawno zapomnieli, na czym polega gotowanie, gani telewizyjną pornografię kulinarną, wyzłośliwia się na temat amerykańskiej gastronomii. Wielbiciele jego programów telewizyjnych mogą szykować się na wspaniały ciąg dalszy!

 Z recenzji Kill Grilla:

Lektura książki Bourdaina wciąga. Trudno ją odłożyć na później, bo autor pisze żywo, używa języka jędrnego; pełno tu dowcipów, ostrych scen pełnych krwi nie tylko ryb i jagniąt (i seksu!), ale i filozoficznej zadumy nad kondycją tzw. szarego człowieka i tego ostro dążącego stromą i krętą drogą do kariery.

Piotr Adamczewski, „Polityka"

Wszystko z przymrużeniem oka, na wesoło i z polotem, śmiało sięgając do rozmaitych gatunków literackich, od eseju poprzez powieść obyczajową z zacięciem socjologicznym po horror. Bardzo pożyteczna książka, a przy tym zabawna.

Leszek Bugajski, „Newsweek"

            Życzymy niezapomnianych wrażeń

Kupując więcej książek, płacisz tylko za

przesyłkę pierwszej 

książki :)


   
      Pod tym adresem znajdziesz tylko interesujące książki

http://alle/show_user_auctions.php?uid=20[zasłonięte]203

  
 

 

GCS-AP1-R

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Paneleallegalerie przedmiotów na aukcje