Stosowane w celu detoksykacji i poprawy funkcjonowania wątroby i nerek
Nie wiadomo dokładnie skąd pochodzą szparagi. – z Europy czy z Azji, ale na Starym Kontynencie ta jakże ważna roślina wieloletnia jest uprawiana i wykorzystywana przypuszczalnie już parę tysięcy lat.
Kiełki szparagów zawierają dużą ilość asparaginy, która jest zdolna do przywrócenia równowagi kwasowo-zasadowej krwi. Ich najistotniejsze działanie to oczyszczanie kanałów nerkowych. Są ważnym źródłem witamin (A, C, H) oraz substancji mineralnych.
Kapsułki zawierają uzyskane indywidualną technologią kiełkowania, odżywiane 84 substancjami mineralnymi i mikroelementami, liofilizowane kiełki szparagów oraz flawonoidy. Kiełki są kompleksem najważniejszych "żywych" składników czynnych, enzymów i roślinnych flawonoidów, których działanie jest synergiczne, czyli wzajemnie wzmacniające się i uzupełniające.
Preparat zawiera: – witaminy (A, C, H) i kwas foliowy – substancje mineralne Ca, P, Fe, Na, K, Sn, Si, Mo (wapń, fosfor, żelazo, sód, potas, cyna, krzem, molibden) – asparagina – roślinne antyoksydanty, flawonoidy
Działanie preparatu: – zawierają duże ilości asparaginy, która przywraca równowagę kwasowo-zasadową krwi – najważniejsze działanie to oczyszczanie kanalików nerkowych – rozpuszcza kamienie moczowe i zapobiega ich dalszemu odkładaniu się w nerkach, przez co zapobiega wystąpieniu przewlekłego zapalenia nerek. – może zmniejszać opuchliznę kończyn, występującą często przy schorzeniach nerek – może zmniejszać lub przy systematycznym stosowaniu także likwidować bóle reumatyczne i podagrę
Skład: liofilizowane, suszone, sproszkowane kiełki szparagów, koncentrat zawierający 84 substancje mineralne i mikroelementy, sproszkowane nasiona i skórka sorgo.
Przechowywanie: w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed dziećmi. Propozycja dawkowania: 3 razy dziennie po 1-2 kapsułki.
|