Kiełki pszeniczne BIO
400g
Kiełki pszeniczne zawierają esencję życia z ziaren pszenicy. Z kiełka powstaje nowa roślina. Kiełek jest swoistym spichlerzem witamin, minerałów, białek, zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3/6/9, błonnika i wielu innych dobroczynnych substancji odżywczych oraz antyoksydantów, takich jak lecytyna i 800mg kwasu alfa liponowego w 100g kiełków. Wsyp kiełki do napoju, musli, zupy, jogurtu, sosów, makaronów, ryżu, ziemniaków, warzyw, sałat i chleba (nie przed podgrzewaniem, dodać dopiero potem) lub zjedz kiełki pszeniczne same, tak po prostu, 1 do 6 łyżek stołowych parę razy tygodniu. Dzięki temu sprawisz, że Twoje dania otrzymają bardzo apetyczny i słodki smak. Torebka chroni przed wpływem tlenu i światła. Bio kontrola. 0% inżynerii geotechnicznej i 0% napromieniowania radioaktywnego. Dostępny w 2 wariantach: surowe - 100% natury, 100% aktywnych enzymów lub uszlachetnione: termiczne pozbywanie się goryczy, lecz nie palone.
Wartość odżywcza* AMANPRANA Bio – kiełki pszeniczne w 100g
Wartość kaloryczna 291kcal / 1226 kJ proteiny 28g węglowodany 24g w tym cukry 12g tłuszcz 9,2g tłuszcze wielonienasycone 5,9g w tym omega-3 5,4g w tym omega-6 0,5g tłuszcze jednonienasycone omega-9 1,5g tłuszcze nasycone 1,8g błonnik 25g sód 5mg woda 9g
|
100 g*
|
% RDA
|
B1 tiamina
|
1,8 mg
|
128%
|
B2 ryboflawina
|
0,8 mg
|
50%
|
B3 niacyna
|
10 mg
|
55%
|
B6 pirydoksyna
|
1 mg
|
50%
|
B9/B11 kwas foliowy
|
1 mg
|
50%
|
witamina E ( 6 rodzajów)
|
25 mg
|
250%
|
Zn cynk
|
14 mg
|
93%
|
Cu miedź
|
0,7 mg
|
63%
|
Mn Mangan
|
20,3 mg
|
579%
|
Fe żelazo
|
9,3 mg
|
66%
|
Cr chrom
|
70 mcg
|
63%
|
Se selen
|
113 mcg
|
161%
|
P fosfor
|
1000 mg
|
9%
|
Kwas alfa liponowy
|
800 mg**
|
|
B5 pantoten
|
1,4 mg
|
23%
|
B12 kobalamina
|
0,2 mcg
|
20%
|
K potas
|
957 mg
|
24%
|
Ca wapń
|
71 mg
|
9%
|
lecytyna
|
2g
|
|
* średnia analiza, nie standaryzowana
**wszechstronny antyoksydant, bez ETM; ogólnie zaleca się 100mg
INFORMACHA DLA ALERGIKÓW:
Zawiera pszenicę i jest bogate w gluten.
Nie nadaje się dla dzieci poniżej drugiego roku życia oraz dla osób z alergią na gluten.
|