Kiełki Marchwi 60 kapsułek
W chorobach oczu i skóryOd stuleci medycyna ludowa poleca naszą najstarszą roślinę uprawną - marchew w chorobach wątroby, oczu i skóry. Już Grecy i Rzymianie przypisywali jej spożyciu ogromne znaczenie.Złe trawienie, słaba praca wątroby, trujące metale dostające się do wątroby zmieniają kolor skóry na szary, niezdrowy. Poprzez systematyczne spożywanie marchwi / kiełków marchwi skóra odzyskuje jednolity koloryt, do czego przyczyniają się zawarte w marchwi witaminy. Kiełki marchwi są bogate w witaminy (A, kompleks B, C, E, G, K) i substancje mineralne. Marchew i kiełki zawierają bardzo duże ilości prowitaminy A, betakarotenu.Kapsułki zawierają uzyskane indywidualną technologią kiełkowania, odżywiane 84 substancjami mineralnymi i mikroelementami, liofilizowane kiełki marchwi oraz flawonoidy.Kiełki są kompleksem najważniejszych "żywych" składników czynnych, enzymów i roślinnych flawonoidów, których działanie jest synergiczne, czyli wzajemnie wzmacniające się i uzupełniające.Preparat zawiera:- witaminę A, kompleks witamin z grupy B, C, E, G i K- bardzo duże ilości prowitaminy A, betakarotenu- składniki mineralne Ca, K, Na, P, Fe, Mg, Cr (wapń, potas, sód, fosfor, żelazo, magnez, chrom)- roślinne antyoksydanty, flawonoidyDziałanie preparatu:- wiąże substancje toksyczne i kwas żółciowy, przez co hamuje ich wchłanianie- pomaga w walce z problemami wzroku i kurzą ślepotą- pomaga w utrzymaniu zdrowego naskórka- wspomaga trawienie i oczyszcza jelita- pobudza pracę nadnerczy i działanie trzustki- wspomaga pracę wątrobySkład: liofilizowane, suszone, sproszkowane kiełki marchwi, koncentrat zawierający 84 substancje mineralne i mikroelementy, sproszkowane nasiona i skórka sorgo.Przechowywanie: w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed dziećmi.Propozycja dawkowania: 3 razy dziennie po 1-2 kapsułki.
Producent: Crystal Institute Kft. Węgry