Kiełki - Lucerna PL
Wartości odżywcze kiełków:
Witaminy
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E
Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex, żelaza, wapnia, magnezu i fosforu, kiełki lucerny polecane są osobom, które nie tolerują preparatów żelaza oraz wegetarianom
Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu LDL i poprawiają apetyt.
Są także niezwykle cenione ze względu na zdolność odtruwania organizmu.
Zastosowanie kiełków:
Szczególnie popularne i wartościowe są sałatki z dodatkiem kiełków – smaczne, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim wyjątkowo zdrowe.
Świetne są świeże, surowe - rewelacyjnie chrupią, więc fantastycznie nadają się do sałatek.
Można je jeść solo, w surówce, można dodawać do zup i ziemniaków.
Można miksować na masełka i pasty, dodawać do jajecznicy. Możliwości są praktycznie nieograniczone, spróbujcie koniecznie!
UWAGA !!!
Sprzedawane nasiona pochodzą z renomowanych firm nasiennych i są wyłącznie najwyższej jakości, sprawdzane laboratoryjnie!!!. Co daje duży procent wykiełkowania roślinek! Na każdym opakowaniu wybita jest data ważności.
|