Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KIEŁKI KIEŁKOWNICA RZODKIEWKA RED PURPLE NOWOŚĆ !!

28-06-2015, 7:20
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 1.95 zł      Aktualna cena: 1.95 zł     
Użytkownik Kubulek_3
numer aukcji: 5134886739
Miejscowość Swarzędz
Kupiono sztuk: 14    Wyświetleń: 75   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Kwiaty dla twojego ogrodu


Sprzedający

Strona "o mnie"
Inne moje aukcje
Moje Komentarze
Dodaj do ulubionych



Kontakt

Zadaj pytanie sprzedającemu

Telefon: 516 [zasłonięte] 544



Rachunek bankowy

Meritum Bank 71 1300 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0007656 [zasłonięte] 529801



Koszty przesyłki

List polecony ekonomiczny 5zł.
Polecony priorytetowy 7zł.
Paczka ekonomiczna 14zł
Przesyłka kurierska 19,50zł.


Zapraszam na moje aukcje

 

W OFERCIE

 


NASIONA NA KIEŁKI

RZODKIEWKA

RED PURPLE

 


NASIONA TORAF

10  G

 

 

NOWOŚĆ !!!

 

 

   

 


Nowa odmiana Red Purple o bordowy liściach i czerwono-białych łodygach ma wyrazisty ostry korzenno-orzechowy smak bogaty w substancje odżywcze. Kiełki tej odmiany nie tylko dobrze smakuję lecz także świetnie prezentuje się na talerzu i w różnego rodzaju potrawach.

 

 

Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie

( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), mają również działanie wykrztuśne.

 


Dzięki dużej zawartości siarki wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Dodaje się je do sałatek, kanapek, twarożku, jaj a także rozdrobnione do zup.

 

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

 

Inną  metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku.  W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać  2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3cm, po 3-7 dniach.