|
Kiełki - Fasola Mung PL
Wartości odżywcze kiełków:
Fasola mung, nazywana także złotą fasolą,
jest bogatym źródłem błonnika,
białka, witaminy B9, manganu i magnezu – 100 g gotowanej (bez soli) fasolki zaspokaja odpowiednio 61 proc., 28 proc., 80 proc., 30 proc. i 24 proc. dziennego zapotrzebowania na wymienione składniki.
W fasoli mung znajdziemy ponadto fosfor, żelazo, miedź, potas, cynk, selen, wapń oraz witaminy B1, B2, B5, B6, E, C i A.
Zastosowanie kiełków:
Szczególnie popularne i wartościowe są sałatki z dodatkiem kiełków – smaczne, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim wyjątkowo zdrowe.
Świetne są świeże, surowe - rewelacyjnie chrupią, więc fantastycznie nadają się do sałatek.
Można je jeść solo, w surówce, można dodawać do zup i ziemniaków.
Można miksować na masełka i pasty, dodawać do jajecznicy. Możliwości są praktycznie nieograniczone, spróbujcie koniecznie!
UWAGA !!!
Sprzedawane nasiona pochodzą z renomowanych firm nasiennych i są wyłącznie najwyższej jakości, sprawdzane laboratoryjnie!!!. Co daje duży procent wykiełkowania roślinek! Na każdym opakowaniu wybita jest data ważności.
|
|