Polecane przede wszystkim osobom cierpiącym na cukrzycę.
Duńscy producenci warzyw uważają brukselkę za cudowną nowość. Jest warzywem należącym do rodziny kapustowatych, które zostało wyhodowane z dzikiej kapusty. Kiełki brukselki wpływają na poprawę zdolności wytwarzania insuliny przez trzustkę. Swoje wybitne miejsce w leczeniu cukrzycy brukselka zawdzięcza zawartości manganu, chromu i innych składników mineralnych. Kiełki są bogatym źródłem witamin (A, B i C) oraz składników mineralnych. Kapsułki zawierają uzyskane indywidualną technologią kiełkowania, odżywiane 84 substancjami mineralnymi i mikroelementami, liofilizowane kiełki brukselki oraz flawonoidy. Kiełki są kompleksem najważniejszych "żywych" składników czynnych, enzymów i roślinnych flawonoidów, których działanie jest synergiczne, czyli wzajemnie wzmacniające się i uzupełniające. Preparat zawiera: - witaminy (A, B i C). - składniki mineralne Ca, Na, K, P, Fe, S, Mn, Cr (wapń, sód, potas, fosfor, żelazo, siarka, mangan i chrom). - roślinne antyoksydanty, flawonoidy Działanie preparatu: - działa nadzwyczajnie na poprawę zdolności wytwarzania insuliny przez trzustkę - zawartości manganu, chromu i innych składników mineralnych brukselka zawdzięcza swoje wybitne miejsce w leczeniu cukrzycy - sole mineralne, takie jak potas i siarka w dużej ilości wpływają dobroczynnie na działanie gruczołów śluzowych - poprawia apetyt Skład: liofilizowane, suszone, sproszkowane kiełki brukselki, koncentrat zawierający 84 substancje mineralne i mikroelementy, sproszkowane nasiona i skórka sorgo.
Przechowywanie: w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed dziećmi. Propozycja dawkowania: 3 razy dziennie po 1-2 kapsułki.
|