|
|
|
Wysyłki realizowane są w terminie określonym w treści każdej z aukcji.
W przypadku zakupów na kilku aukcjach obowiązuje zawsze najdłuższy termin wysyłki, specjały wysyłane są w jednej paczce.
Jeśli zależy Państwu na pilnej wysyłce, prosimy o kontakt (być może wysyłkę uda się przyspieszyć).
|
|
|
|
|
Specjały wysyłamy tylko za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD.
Wysyłki realizowane są od poniedziałku do czwartku.
Koszt wysyłki za granicę można znaleźć na stronie " o nas".
|
|
|
|
|
Płatność za zamówione specjały odbywa się " z góry".
Niedopłaty/zwroty, wynikające z ostatecznej wagi specjałów rozliczamy po ich przygotowaniu do wysyłki.
|
|
|
|
|
Kiełbasa palcówka
Kiełbasa palcówka, jak wszystkie wyroby, prezentowane na naszych aukcjach, to regionalny podlaski przysmak. Wytwarzana jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów.
Mięso na palcówkę doprawiane jest gorczycą, czosnkiem, solą i pieprzem. Kiełbasa napychana jest w jelito wieprzowe.
Wędzona jest w 4 cyklach: 1 dzień wędzenia, następnie nocą suszona jest na wygaszonej wędzarni. Palcówka należy do kiełbas grubo mielonych, nie jest odparzana.
Wędliny wędzone metodą tradycyjną są o wiele łatwiejsze w przechowaniu. Nie wymagają specjalnych warunków, jak to jest w przypadku zwykłych wędlin zakupionych w sklepach.
Natomiast na temat ich smaku i zapachu trudno się tu rozpisywać. Wystarczy spróbować- zapewniamy- uczta dla podniebienia:)
Podana cena dotyczy 1kg. wyrobu gotowego.
Wszelkie pytania należy kierować na adres:
[zasłonięte]@swojskiespecjaly.pl
|
|