Sos jabłkowo pomidorowy Bio. Pasteryzowany.
Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 315 g
Składniki: koncentrat soku jabłkowego* 50%, woda, koncentrat pomidorowy* 33%, (135 g pomidorów na 100g ketchupu), ocet jabłkowy*, skrobia kukurydziana natywna, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
W zakładzie producenta używany jest w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, selera i soi.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt należy przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 607 kJ/ 143 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
Węglowodany: 33,0 g
- w tym cukry: 30,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,45 g