Kelp w proszku 100g.
Kraj pochodzenia : Norwegia
Data przydatności do spożycia : 08.2016
Czym jest Kelp?
Kelp to wodorost ( Kombu ), który zawiera naturalnie wysokie stężenie jodu. Normalizuje funkcjonowanie tarczycy, wspiera przemianę materii, stymuluje układ immunologiczny.
Jak działa Kelp?
Dzięki dużej zawartości jodu Kelp wspomaga syntezę hormonów tarczycy, które uczestniczą w procesach rozwoju i funkcjonowania mózgu i układu nerwowego, utrzymuje temperaturę i energię ciała, ponadto zwiera 12 witamin naturalnych (A, Bl, B2, C, D, E i innych), a także aminokwasów, kilkadziesiąt mikro i makroelementów, niezbędnych dla człowieka.
Zalecenia do stosowania:
Zalecany jako w stanach niedoboru jodu, w celu regulacji przemiany materii, leczenie nadwagi, wspomagania spalania tłuszczu, korzystnego wpływu na stan włosów, skóry i zębów.
Jak dawkować kelp?
Pół łyżeczki Kelpu 1 lub 2 razy dziennie z posiłkami.
W przypadku leczenia nadwagi wskazane jest ograniczenie spożycia wysokokalorycznych pokarmów (mięso, tłuszcze, słodycze, białe pieczywo itp.) i zażywanie nieco większych ilości Kelpu np. 3 razy dziennie po jednej łyżeczce 1-2 razy dziennie na początku posiłków lub w ich zastępstwie. Między posiłkami należy pić 3 - 4 razy dziennie po 2 szklanki bardzo ciepłej wody.
Po każdym miesiącu zażywania Kelpu można zrobić 1 lub 2 - tygodniową przerwę.
W wyniku zażywania Kelp może dojść do zmiany zabarwienia i wyglądu moczu. Jest to naturalny objaw spowodowany wydalaniem wraz z moczem dużych ilości szkodliwych produktów przemiany materii, oraz toksyn i metali ciężkich usuwanych z organizmu przez kwas alginowy
Niniejszy tekst ma jedynie charakter informacyjny i nie może zastąpić porady, diagnozy czy też zaleceń lekarskich. W przypadku problemów zdrowotnych skonsultuj się z lekarzem.