Kawka Bocianek ma szczególnie wysoką wartość biologiczną i prozdrowotną.
Do wyprodukowania jej użyto roślin zebranych ręcznie ze stanu naturalnego w specjalnej, ekologicznej strefie lub w gospodarstwach ekologicznych, w których nie używa się żadnych nawozów sztucznych ani chemicznych środków ochrony roślin.
Bezpieczeństwo stosowania produktu badano w:
- Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu
- Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Białymstoku
- Zawartość witaminy C oraz minerałów badano w Instytucie Żywnośći i Żywienia w Warszawie.
- Produkt opiniowany w Instytucie "Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka"
- Recepturę ziół przygotował mgr. Jacek Zalewski, absolwent Wydziału Biologii Środowiskowej Uniwersytetu Warszawskiego.
Skład:
Prażone nasiona: len Prażony
korzeń: marchew Mielone nasiona i
owoce: anyż, koper, czarnuszka, jeżyna
Łyżeczkę mieszanki ziołowej zalać 250ml wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia (ok. 10min). Przecedzić.
Spożywać 3-5 razy na dobę po 250ml.
Słodzenie ziół nie wpływa negatywnie na ich właściwości.