Kawa zielona ziarnista Santos Brazylia - 250g
producent: Intenson |
gwarancja: 2 lata |
|
ID: 8628
|
Kawa zielona ziarnista Santos Brazylia - 250g
Zielona kawa, w odróżnieniu od czarnej, nie została poddana procesowi palenia, dzięki czemu jej ziarna są w kolorze zieleni. Kawa zielona jest znacznie łagodniejsza i delikatniejsza w smaku od swej popularnej siostry. Jednakże zawartość kofeiny jest dokładnie taka sama, jak w tradycyjnej małej czarnej, co zachowuje jej energetyzujące właściwości.
Dlaczego zielona kawa stała się taka popularna?
Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta. Ziarna zielonej kawy są bogate w kwas chlorogenowy, który przejawia bardzo silne właściwości antyoksydujące, trzykrotnie wyższe od tych zawartych w herbacie zielonej.
Kwas chlorogenowy obniża również wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, co pozwala na aktywne czerpanie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Zwiększa on również czułość komórek na insulinę. Jest silnym przeciwutleniaczem, o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwzapalnych i przeciwgrzybicznych.
Oprócz kwasu chlorogenowego warto wspomnieć, że napar z zielonej kawy zawiera również kwas kawowy, który posiada właściwości przeciwzapalne, żółciopędne i przeciwmiażdżycowe.
Co zyskasz?
- Zmniejszenie wagi ciała i rozmiarów
- Obniżenie udziału tkanki tłuszczowej w organizmie
- Doskonalsze kształty sylwetki
- Redukcję objawów zmęczenia
- Poprawę nastroju i ogólnej kondycji
- Utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu
- Zwiększenie aktywności przeciwutleniaczy
- Przyspieszenie wydalania substancji szkodliwych
- Wzmocnienie układu odpornościowego
- Lepsze funkcjonowanie wątroby jako drogi detoksykacji organizmu
Właściwości zielonej kawy:
-zmniejsza możliwość gromadzenia i przyswajania glukozy w organizmie
-przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej
-opóźnia proces starzenia
-przyspiesza metabolizm
Zaleca się picie dwóch filiżanek naparu z zielonej kawy dziennie. Przyrządzać jedną filiżankę naparu z trzech łyżeczek kawy, zalać gorącą wodą (temp. 90°C), parzyć ok. 5 minut. Kawę ziarnistą przed parzeniem zmielić.