Kawa zielona ziarnista Bio to całe ziarna kawowca niepoddane procesowi palenia.
W porównaniu do kawy palonej charakteryzuje się ziołowym zapachem i trochę cierpkim, kwaskowatym smakiem.
Jest prawie całkowicie pozbawiona charakterystycznej dla czarnej kawy goryczki.
Profilaktyczne działanie kawy zielonej:
zawiera kwas chlorogenowy - naturalny polifenol, który jest silnym przeciwutleniaczem i może hamować rozwój różnych schorzeń
oczyszcza organizmu z toksyn
obniża dość znacząco stopień przyswajania glukozy z pożywienia i zmniejsza możliwość magazynowania przyswojonej glukozy w organizmie pod postacią tłuszczu
zmniejsza zawartość tłuszczu w organizmie
przyspiesza przemianę materii, odchudza!!!
zmniejsza uczucie głodu i łaknienia
zmniejsza cellulit
ma działanie bakteriobójcze
chroni wątrobę, ułatwia jej regenerację
w pierwszych dniach kuracji zwiększa częstotliwość wypróżniania się
Przygotowanie:
świeżo mielona kawa smakuje najlepiej. Ziarenka kawy zielonej są nieco twardsze od ziaren palonej kawy czarnej dlatego najlepiej jest najpierw ziarna rozbić w moździerzu. A następnie zmielić w młynku do kawy. Dopiero tak zmielone ziarna można wsypać do kubka, zalać wrzątkiem i poczekać kilka minut, aby cały napój się zaparzył. W tym momencie nietypowa i, co najważniejsze, bardzo zdrowa kawa, jest gotowa do spożycia.
Przeciwwskazania do kuracji odchudzającej zieloną kawą:
ciąża lub karmienie piersią
choroby serca
nadciśnienie
cukrzyca
wiek poniżej 16 roku życia
Skład:
kawa zielona ziarnista* 100%
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli.
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat Nr PL-EKO-07-07904
Najlepiej spożyć przed: 31/08/2014r.