Kawa zielona to nic innego jak nasza tradycyjna kawa, tylko niepalona. Zawartość kofeiny jest tu taka sama. Różni się kolorem, łagodniejszym smakiem - pozbawionym goryczy, typowej dla kawy czarnej. Warto wiedzieć, że proces palenia niszczy wiele wartościowych składników, w tym kwas chlorogenowy (ACG), dlatego też przy odchudzaniu należy używać kawy, która nie była palona.
Ziarna kawy zielonej zawierają bardzo dużo kwasu chlorogenowego ACG. Związek ten jest silnym antyutleniaczem oraz posiada właściwości bakteriobójcze. Kwas ten w połączeniu z kofeiną obniża tempo przyswajania węglowodanów z pokarmu. Substancje zawarte w kawie zwiększają tempo spalania tkanki tłuszczowej. Możemy zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie o około 30%.
Kawa zielona jest jednym z najlepszych preparatów oczyszczających nasz organizm.
PRZEZNACZENIE: Przyspiesza metabolizm. Wspomaga spalanie tłuszczu. Skuteczna w walce z rakiem oraz cukrzycą. Zawiera dużo naturalnych antyoksydantów i polifenoli. Opóźnia proces starzenia się. Oczyszcza jelita ( wlew doodbytniczy) ale o tym napiszę na blogu.
PRZECIWSKAZANIA: Karmienie piersią lub ciąża, choroby serca, nadciśnienie, cukrzyca, wiek poniżej 16 roku życia. Kawa zielona nie może być stosowana jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Należy prowadzić zrównoważony sposób żywienia i zdrowy styl życia.
DAWKOWANIE: Zaleca się picie 3 filiżanek zielonej kawy dziennie. Pierwszą filiżankę najlepiej jest wypić przed śniadaniem.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w szczelnie zamkniętym szklanym lub metalowym pojemniku z dala od światła dziennego.
Masa netto: 250g
Produkt najlepiej spożyć przed 17.02.2016