Palarnia kawy Powiew Afryki
ul.Kochanowskiego 26
08-110 Siedlce
tel.508-[zasłonięte]-211
[zasłonięte]@wp.pl
gg[zasłonięte]31639
NAJTANIEJ NA ALLEGRO !!!!!!!
Najlepsza z kaw brazylijskich uprawiana w rejonie Sao Paulo. Kawa bardzo aromatyczna,pozbawiona kwaskowości i goryczki, o łagodnym, delikatnym, słodkawo-miodowym smaku.
Charakterystycznym walorem tej kawy jest wyważony, intensywny aromat z delikatnymposmakiem czekolady.
Źródło antyoksydantów:Produkty zawierające ekstrakt z zielonej kawy zachwalane są jako doskonałe źródłoantyoksydantów, przede wszystkim kwasu chlorogenowego.Kwas chlorogenowy:Surowa kawa wyróżnia się tym, że zawiera więcej kwasu chlorogenowego niż palona. Kwas chlorogenowy (znany również jako kwas kawoilochinowy) jest poza kofeiną, jedną z najczęściej wymienianych substancji aktywnych występujących w kawie. Zalicza się go do polifenoli, a ściślej – fenolokwasów, jest silnym przeciwutleniaczem i może hamować rozwój różnych schorzeń. Oprócz właściwości antyoksydacyjnych, kwas chlorogenowy oraz jego pochodne wykazują działania hepatoprotekcyjne (chroniące wątrobę, ułatwiające jej regenerację), hipoglikemiczne(obniżające poziom glukozy we krwi) oraz hamuje rozwój wirusów.Sposób na odchudzanie:Zielona kawa nie wzbudzałaby tak dużego zainteresowania, gdyby nie wyniki badań wskazujących na to, że pozyskiwany z niej ekstrakt może wspomagać odchudzanie. Zawarty w nim kwas chlorogenowy zmniejsza wchłanianie glukozy, przez co zmniejsza kumulację w organizmie zapasów węglowodanów i tłuszczów oraz sprzyja nasileniu spalania tkanki tłuszczowej. Efekt ten dodatkowo wzmacniany jest przez kofeinę, która od dawna zaliczana jest do substancji pobudzających metabolizm (tu trzeba zaznaczyć, że zawartość kofeiny w kawie surowej nie jest szczególnie wysoka, a wręcz około 5% niższa niż w kawie palonej).Sposób przyrządzania:Kawę należy zmielić, ewentualnie rozdrobnić i zalać wrzątkiem, zaparzać tak jak zwykłą kawę.