Kawa Zielona Peru HB Grade 2 - 100% Arabica
UWAGA : JEST TO KAWA WYSOKOGATUNKOWA O WYSOKIM STOPNIU CZYSTOŚCI
I BARDZO DOBRYCH PARAMETRACH, STANOWIĄCA
ZUPEŁNE PRZECIWIEŃSTWO ZWYKŁEJ
BRAZYLIJSKIEJ KAWY - SANTOS
Myta arabika Peru HB - ręcznie zbierana i sortowana z plantacji spółdzielczych, które gwarantują dobre przygotowanie i obróbkę owoców kawowych.
Czym właściwie jest zielona kawa i w czym tkwi jej sekret?
Ziarno kawy zielonej to w rzeczywistości to samo ziarno kawy, którą tradycyjnie wszyscy parzymy od lat w swoich domach. Jest jednak zasadnicza różnica pomiędzy obiema formami. Kawy zielonej w przeciwieństwie do kawy czarnej, umyślnie nie poddaje się procesowi palenia. Zielone owoce kawowca zawierają bowiem kwas chlorogenowy (ACG), oraz wiele składników odżywczych, które to po poddaniu procesowi palenia bezpowrotnie tracą swoje właściwości.
Kwas chlorogenowy to naturalny polifenol, antyoksydant i kwas organiczny. Ten ciekawy polifenol "zmusza" organizm człowieka do wykorzystywania energii zgromadzonej w postaci tłuszczu poprzez ograniczenie wchłaniania cukrów. Zwiększa również czułość komórek na insulinę.
To dzięki połączeniu działania kwasu chlorogenowego i podudzajacej metabolizm kofeiny zielona kawa rewelacyjnie wspomaga odchudzanie i pozbycie cellulitu. Napar z zielonych ziaren ma cierpki i kwaskowaty smak i nie posiada charakterystycznego zapachu kawy.
PODSUMUJMY KORZYŚCI STOSOWANIA ZIELONEJ KAWY PERUWIAŃSKIEJ
- Środek 100% naturalny – najwyższej jakości
- 100% bezpieczna
- Wspomaga odchudzanie i walkę z cellulitem
- Działa antynowotworowo
- Wzmacnia układ krążenia
- Zapobiega miażdżycy
SPOSÓB UŻYCIA:
Przed zaparzeniem kawę należy zmielić. Do filiżanki wsypujemy 10g (trzy łyżeczki) odpowiednio zmielonej kawy zielonej. Zalewamy gorącą wodą (najlepiej o temp. 90°C). Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.
W celu poprawienia smaku zalecamy dodać CUKIER BRZOZOWY - KSYLITOL
Zieloną kawę można również prażyć w domowej palarce, na patelni lub w piekarniku.
Kawa traci swoje właściwości odchudzające ale w zamian raczy nas niezwykłym smakiem i aromatem egzotycznej Ameryki Południowej.