KAWA ZIELONA MIELONA
Zielona kawa to surowe, niepoddane procesowi palenia, ziarna kawowca.W ziarnach tych nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, czyli rozkład węglowodanów oraz tłuszczy, dlatego tez nie posiadają one takiego smaku i aromatu jak kawa czarna. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Ziarna kawy mają barwę jasnozieloną, stąd też nazwa produktu. Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki.Sposób użycia: Łyżeczkę zmielonej zielonej kawy zalać w filiżance gorącą (ale nie wrzącą, ok 90ºC) wodą i parzyć ok 5-10 minut, aż napar nabierze delikatnie zielonkawego koloru. Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Zastosowanie/właściwości: