Opis
Bardzo dobrej jakości mocne espresso z sycylijskiej palarni Zicaffe, z tradycjami od lat 20. XX wieku. Kawa intensywna w smaku, o mocnym trwałym aromacie, bardzo dobra do każdego sposobu parzenia.Typowa mieszanka południowowłoska przeznaczona do baru i domu. Kawa ze znakomitej palarni Zicaffe z Marsala na Sycylii, założonej w 1929 r. przez Vito Zichitella i po dziś dzień należącej do tej samej sycylijskiej rodziny. Kawy Zicaffe są już znane w Polsce, cenione ze względu na wysoką jakość, która jest wynikiem pielęgnowania przez Zichittellich najlepszych południowowłoskich tradycji espresso.
O najwyższej jakości mieszanek Zicaffe świadczą i opinie konsumentów z całej Europy, które można odnaleźć w Internecie, i certyfikat INEI (Instituto Nazionale Espresso Italiano – Narodowy Instytut Espresso Italiano), przyznany dwóm mieszankom z sycylijskiej palarni: Zicaffe Cinquantenario 1000g i Zicaffe Superiore 1000g. Certyfikaty INEI pozwalające na używanie znaku „Espresso Italiano”, są przyznawane mieszankom spełniającym najbardziej wyśrubowane wymagania co do ziarna, palenia, pakowania i – w rezultacie – końcowej jakości kawy. Tylko najlepsze włoskie palarnie są zdolne do uzyskania takiego certyfikatu. Jest on świadectwem szczególnej dbałości firmy Zicaffe o jakość, a zarazem – z punktu widzenia konsumenta - gwarancją, że wszystkie produkty oznaczone tą marką są co najmniej bardzo dobrej klasy. Zicaffe to jedna z najlepszych marek na kawowym rynku Włoch (i tym samym całej Europy). Przeznaczenie Doskonała jako espresso z kolbowych ekspresów ciśnieniowych – barowych i domowych. Pozwala osiągnąć wysokiej klasy espresso czy lungo (30-60 ml) oraz dobre americano (120-150 ml). Znakomita jako baza do cappuccino czy caffe latte. Bardzo dobra do ekspresów biurowych – z wbudowanym młynkiem, i przelewowych. Nadaje się świetnie do każdego sposobu parzenia. data ważności: lipiec 2013 / scadenza: luglio 2013
|