Charakterystyka:
Zielona kawa zawiera bardzo dużo kwasu chlorogenowego (ACG), który wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne, neutralizujące wolne rodniki. Połączenie kofeiny i kwasu chlorogenowego ma bardzo pozytywne działanie na organizm. Obniżają przyswajanie cukru z pokarmów oraz zmnejszają możliwość magazynowania już przyswojonego cukru w organizmie pod postacią tłuszczu.
Regularne spożcie zielonej kawy przyśpiesza utratę tkanki tłuszczowej (kawa zielona posiada więcej polifenoli, niż kawa palona). Przyśpiesza metabolizm i oczyszczanie z toksyn.
Właściwości:
Wspomaga pamięć krótkotrwałąPodwyższa poziom IQ, polepsza koncentrację poprzez dotlenienie organizmuPozytywnie wpływa na krążenie krwi, a także układ trawiennyZwiększa efektywność środków przeciwbólowychU mężczyzn zmniejsza szanse wystąpienia kamicy żółciowej,Zmniejsza szanse zachorowania na cukrzycę typu II (nawet o 50%)
Sposób przygotowania:
Ziarna kawy zalać wrzącą wodą i odczekać ok. 10 minut, aż napar 'zzielenieje", po tym czasie napój gotowy jest do picia. Ziarna zielonej kawy można zaparzyć ponownie.
Kolejnym sposobem jest: zgniatanie ziaren w moździerzu. Rozgniecioną zieloną kawę należy zalać gorącą wodą.
Kawa mielona w młynku elektrycznym może spowodować jego uszkodzenie, dlatego najlepiej rozgnieść ją za pomocą ręcznych urządzeń.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do metalizowanej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Dołączony klips umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie. W naszej ofercie znajdziesz także kolorowe torebki, które możesz zakupić, gdy zależy Ci na ozdobnej formie opakowania (np. na prezent).