Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa ziarnista Saula Torrefacto 1kg palona z cukre

04-07-2012, 8:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 103.53 zł     
Użytkownik Caffedo
numer aukcji: 2459600822
Miejscowość Niemcz
Zostało sztuk: 26    Wyświetleń: 3   
Koniec: 15-07-2012 14:43:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dane firmy

Adres:

Caffedo
Zaułek Jeżynowy 2
86-032 Niemcz

Fiskalne:

NIP: 554[zasłonięte]109-88
REGON: 340[zasłonięte]968

Kontakt:

tel. 502 [zasłonięte] 927
fax. 52 [zasłonięte] 11
[zasłonięte]@caffedo.pl

Konto bankowe:

ING Bank Śląski
32 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]1390023 [zasłonięte] 261354

Zakupy w Caffedo to:

  • serwis w Polsce
  • nstrukcja w języku polskim
  • faktura VAT
  • wysyłka w 24h robocze od zaksięgowania wpłaty (towar fizycznie znajduje się w naszym magazynie)

Towar importujemy bezpośrednio od producenta!

Prawo do zwrotu towaru zakupionego w firmie Caffedo:

Zgodnie z treścią ustawy z dnia 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny" (Dz.U.nr 22,poz.271 z 31 marca 2000 r.), naszym klientom przysługuje prawo do zwrotu nienaruszonego i nieużywanego towaru bez podania przyczyny wciągu 10 dni od daty jego otrzymania. Warunkiem przyjęcia zwrotu jest odesłanie towaru w oryginalnym fabrycznym opakowaniu wraz z dowodem zakupu na następujący adres:

Caffedo
Zaułek Jeżynowy 2
86-032 Niemcz

Zwrot kwoty równej cenie towaru nastąpi przelewem na konto bankowe wskazane przez klienta. Nie odbieramy towarów odsyłanych za pobraniem.

Café Saula Torrefacto Superior 1kg

Kawę określaną mianem torrefacto spotkać można niemal wyłącznie w Hiszpanii, Portugalii oraz w Kostaryce. Torrefacto nie jest określeniem gatunku kawy, lecz oznacza charakterystyczny sposób jej palenia, w trakcie którego dodaje się niewielką ilość cukru. Karmelizujący się na powierzchni ziaren cukier, tworzy ciemną, szklistą powłokę. Mimo prawie czarnej barwy ziarna po zmieleniu dają brązowy namiał typowy dla średnio mocnego palenia.

Po raz pierwszy zabieg dodawania cukru w trakcie palenia zastosowano na przełomie XIX i XX wieku. Wbrew pozorom nie miał on na celu osłodzenia kawy, lecz zabezpieczenie jej przed jełczeniem w trakcie transportu i przechowywania w gorących warunkach. Później odkryto, że palenie na sposób torrefacto maskuje niektóre gorzkie i niektóre kwaśne smaki. Daje to nowe możliwości w tworzeniu doskonałych mieszanek kawowych.

Kawa zaparzona wyłącznie z ziaren torrefacto daje ciemny napar o charakterystycznym przypalonym smaku, lecz wcale nie bardziej cielisty niż z kawy tradycyjnego palenia. Kawa jest mocna, lecz mimo to o dość łagodnym smaku. W handlu kawa torrefacto jest najczęściej stosowana jako składnik mieszanek. Dodaje się ją w proporcji od 10% do 50%, a nawet 60%.

Poza smakowymi walorami, kawa torrefacto ma jeszcze działanie lecznicze. Według badań przeprowadzonych przez biolog Isabel López-Galilea na Uniwersytecie Nawarra, kawa espresso zaparzona z kawy torrefacto wykazuje wysoką aktywność przeciw utleniającą, co jak wiadomo ma kapitalne znaczenie w profilaktyce antyrakowej. Treść całego artykułu w języku angielskim można znaleźć na serwerze www.sciencedirect.com.

Cechy

Producent Saula
Opakowanie torba 1 kg
Arabica / robusta 0A / 100R
Zawartość kofeiny 2,0%
Natural / torrefacto 0N / 100T
Linia kaw
  • specjalna
  • z torrefacto

Galeria