Początki firmy Pellini Caffè S.p.A. to rok 1922. Co ciekawe swoją działalność firma Pellini rozpoczynała od produkcji leczniczych ziół a dopiero w roku 1947 zajęła się wypalaniem kawy. Od 1971 roku Pellini wraz z innymi producentami kawy należy do konsorcjum Sao Cafe. Dla rozwoju marki niezwykle ważny był rok 1980, kiedy to przejęła ona dwie lokalne palarnie – Guarany w Mediolanie i Incas w Padwie. W obecnej chwili firma jest piątym co do wielkości producentem kawy we Włoszech. Oryginalna receptura i najwyższa jakość procesu produkcji sprawiła, że kawa zyskała ogromną popularność i obecnie jest znana w 30 krajach na całym świecie.
Mieszanka wysokiej klasy ziaren gatunków Arabiki z niewielką domieszką Robusty. Charakteryzuje się doskonałym intensywnym smakiem. Pozwala uzyskać espresso o wyrazistym smaku, bez nadmiernej goryczki. Idealna do przyrządzenia cappuccino oraz macchiato.Dobrze sprawdzi się zarówno w espresso jak i w kawach mlecznych. Espresso ma dobrze wyważony smak, bez kwasowości, bogatą i gęstą cremę i lekko korzenny aromat.
Skład: 80% Arabica 20% Robusta
Kraj pochodzenia: Włochy
Opakowanie: 1000g
Typ: Kawa ziarnista
Data przydatności do spożycia: 02.09.2015