Historia Caffe Mauro rozpoczęła się w portowym mieście Reggio di Calabria w południowych Włoszech. To właśnie tam w listopadzie 1949 roku, nieznany wówczas szerzej Demetrio Mauro zainstalował pierwszą palarkę do kawy. Demetrio, nie zważając na przeciwności losu, swoją pracowitością, entuzjazmem oraz pasją szybko urealnił swoją wizję sukcesu. Innowacyjność oraz nieustanna troska o jakość produkcji na każdym jej etapie wyniosły Caffe Mauro do pozycji lidera na globalnym rynku espresso.
Mauro De Luxe Miscela Bar to poza kawą Mauro Atto Primo drugi topowy produkt palarni Caffe Mauro przeznaczony przede wszystkim dla najlepszych kawiarni i restauracji w Italii. Mieszanka Mauro De Luxe Miscela Bar została stworzona na bazie ziaren z gatunku Arabica z domieszką najlepszej Robusty. Dzięki takiej kompozycji pozwala zaparzyć aromatyczne, kremowe espresso o pełnym czekoladowym posmaku i doskonałej puszystej piance. Ponadto zastosowany w produkcji powolny proces prażenia pozwala zredukować substancje drażniące, czyniąc napar przyjemnym i słodkim.
Wyśmienita, oryginalna kawa Mauro De Luxe Miscela Bar produkcji włoskiej wprost idealnie nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki.
Termin przydatności do spożycia: Marzec - Lipiec 2013