Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa ziarnista Malongo Guatemala Bio Maya IXIL 1kg

04-07-2012, 7:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 143 zł     
Użytkownik sklep_rynekagd
numer aukcji: 2418509295
Miejscowość Kielce
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 5   
Koniec: 13-07-2012 12:47:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wszystkie aukcje | Komentarze | Strona "O mnie" | Wyślij wiadomość | Dodaj do ulubionych




MultiBank BRE BANK:

52 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 095798 ADA-MAR
25-553 Kielce, Rynek 11


KONTAKT


Pn-Pt. w godz. 10-18
tel. 41 /[zasłonięte]343 51
[zasłonięte]@gmail.com




WYSYŁKA


KURIER UPS

Przedpłata na konto 17 zł
Przesyłka Pobraniowa 22 zł


Wszystkie przesyłki UPS są ubezpieczone na 100% wartości.


POCZTA POLSKA

Paczka Priorytetowa 17 zł
Paczka Priorytetowa Pobraniowa 22 zł

Przesyłki o łącznej wartości powyżej 300zł wysyłamy tylko za pośrednictwem firmy UPS


Kawa ziarnista Malongo Guatemala Bio Maya IXIL 1 kg

kod producenta 10038


Ocena : Kawa najwyższej jakości, zarówno pod względem smakowym jak i zapachowym. Wspaniała kawa biologiczna.
Zalecana do : łagodnych, słodkich deserów mlecznych
 

kliknij, aby powiększyćZdjęcia przedmiotu


Kawa ziarnista Malongo Guatemala Bio Maya IXIL 1kg



ANALIZA SENSORYCZNA
 
Zawartość kofeiny: 1,28 %
Bukiet3 /5      V V V V V
Goryczka1 /5      V V V V V
Kwaskowatość4 /5      V V V V V
Finisz w jednostkach caudalie3 /5      V V V V V

Kraj : Gwatemala
Region : Chajul (położony na wysokości 2000 metrów)
Gatunek : Arabica
Odmiana : Bourbon
Gleba : wulkaniczna, wytworzona z świeżo naniesionych popiołów
Klimat : obfite opady deszczu
Wysokość n.p.m. : 1500 metrów
Charakterystyczne warunki upraw : uprawa BIO objęta certyfikatem Naturland. Kompost z miąższu owoców i obornika, bez nawozów chemicznych i bez pestycydów. Ręczne odchwaszczanie. Pomimo naturalnych metod upraw wysoka wydajność produkcji.        
Zbiór : Picking. Ręczne sortowanie.
Metoda oczyszczania : metoda mokra
Pochodzenie :   Kawa wprowadzona przez jezuitów w 1750 roku.

Stosunki handlowe z Malongo :
Kawa została wyselekcjonowana przez Jean-Pierre BLANC w czasie jego wizyty w lutym 2004 roku. Kawa jest produkowana przez wspólnotę indiańską Majów i Ixil w pobliżu Altipano na północnym zachodzie kraju. Ta mała miejscowość jest położona na wysokości 2000 metrów. Domy są tradycyjne i pochodzą z epoki konkwistadorów. Wspólnota została stworzona i jest kierowana przez włoskiego duchownego Padre ROSELINO. Obejmuje 52 wioski i 1728 członków (socio) zajmujących się uprawą kawy. Przeważająca część produkcji jest wykonywana metodą BIO i jest sprzedawana do Holandii, do Włoch i do Danii.  

 
 

 





Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!