Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa ziarnista Honduras SHG - 0.1 kg

07-02-2014, 17:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 3867462686
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 7   
Koniec: 07-02-2014 17:24:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

- Kawa ziarnista Honduras SHG - 0.1 kg

data palenia i pakowania : 02.11.2012
stopień palenia ziarna : średni
pełen zakres zastosowań, tak jako jednorodna jak i w kompozycjach jako składnik mieszanek.

Atrybuty:
Aromat - intensywny, esencjonalny, bogaty, czysty , charakterystyczny.
Smak - „Other Mild” , miękki, mocny, skondensowany, wyrazisty i pełny, czysty, cielisty, dobrze zharmonizowany. 
Wysokość uprawy - 1.500 m do 2.000m
Kofeina - 130 mg/filiżanka
Ziarno - średnie do dużego
Metoda przerobu - mokra

Honduras, jak i inne kraje Ameryki Centralnej produkuje wyłącznie Arabiki, odmian Catura, Tipica, Burbon, Pacas, Villa Sarchi, Geisha i Catui. Kawa jest pierwszym produktem eksportowym Hondurasu (25% udziału) i oczywiście również pierwszym produktem rolnym z udziałem 45%. Kultura plantowania, przerobu i obrotu handlowego kawy w tym kraju jest obudowana tradycją i dobrą organizacją. Przekłada się to na wysoką, stabilną jakość kaw z Hondurasu.
Plantacje są rozłożone w przedziale wysokości od 700 do 2000 m n.p.m. Skrót S.H.G. to Strictly High Grown czyli kawa z plantacji położonych w przedziale 1500 – 2000 m n.p.m. Gwarantuje to znakomity wygląd ziarna jak i – bez przenośni – walory aromatyczno-smakowe z najwyższej półki. 

Aromat i smak, są za sprawą takiej wysokości wyjątkowo esencjonalne, skoncentrowane, mocne, pełne, bogate i żeby tak powiedzieć, „wydajne”. Ze względu na powyższe kawa ta jest pożądana praktycznie przez wszystkich importerów, a szczególnie przez rynek japoński.