Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa ziarnista Guatemala SHB - 0.5 kg

07-02-2014, 17:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 62 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 3867440815
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 9   
Koniec: 07-02-2014 17:17:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

- Kawa ziarnista Guatemala SHB - 0.5 kg

data palenia i pakowania : 17.09.2012
stopień palenia ziarna : średni

Sugestia zastosowania: doskonała jako składnik mieszanek do kompozycji typu „espresso”, również godna uwagi jako jednorodna.

Atrybuty: 
Aromat - pełny, bogaty, czysty mocny, charakterystyczny.
Smak - „Other Mild”, delikatnie miękki, pełny, czysty, cielisty z łagodną kwaskowatością. 
Wysokość uprawy - od 1.600 do 1.700 m. 
Kofeina - 150mg/filiżanka
Ziarno - średnie do dużego
Metoda przerobu - mokra

Wyjątkowo starannie plantowana na glinkach laterytowych, gatunek botaniczny Arabica, odmian Burbon, Typica lub Arabigo. 
Plantacje położone na wysokości 1 600/1 700 m n.p.m., gdzie zbiór jest dokonywany selektywnie, tzn. zbiera się ręcznie ziarna wyłącznie w pełni dojrzałe. Przerób ziarna po zbiorze metodą mokrej fermentacji. Czyszczenie elektroniczne i mechaniczne. Tak uprawiane i przygotowane ziarno zalicza się do najszlachetniejszych kaw świata szczególnie ze względu na unikalną charakterystykę organoleptyczną tj. mocny, wyrazisty, pełny, doskonale zharmonizowany i bogaty a jednocześnie jedwabiście cielisty, delikatny smak i aromat podkreślony szlachetną kwaskowatością.