Sukces marki Diemme to efekt pracy, zaangażowania i przede wszystkim ogromnej pasji trzech pokoleń rodziny Dubbini z miejscowości Padova na północy Włoch. Palarnia została założona w 1927 roku przez Romeo Dubbini i od tamtego czasu przez dekady, aż po dziś dzień dostarcza prestiżowe mieszanki kaw dla najbardziej wymagających smakoszy.
Diemme Blu (100% Arabica) jest ekskluzywną mieszanką ośmiu odmian gatunku Arabica pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej (Meksyk, Kolumbia, Kostaryka, Brazylia), Afryki (Tanzania, Kenia) oraz Azji (Indie). Stosując rygorystyczne procedury selekcji surowca oraz swoisty sposób wypalania ziaren uzyskano niezwykle szlachetny blend. Sam skład kawy Diemme Blu jest nimalże toższamy ze składem gatunkowym kompozycji Diemme Oro. Różnia tkwi wyłącznie w odmiennych proporcjach kaw z poszczególnych zakątków świata. Dlatego też po zaparzeniu Diemme Blu delektujemy się delikatnym i słodkim smakiem, jednakże nieznacznie mocniejszym niż w przypadku Diemme Oro. Ponadto kawa Diemme Blu charakteryzuje się jeszcze wyraźniejszymi niuansami czekolady wyczuwalnymi w doskonałym espresso z nutą orzecha włoskiego, które zawsze ozdobione jest piękną i długo utrzymującą się cremą.
Wyśmienita, oryginalna kawa Diemme Blu produkcji włoskiej wprost idealnie nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki.
Termin przydatności do spożycia: Listopad 2015