Sukces marki Diemme to efekt pracy, zaangażowania i przede wszystkim ogromnej pasji trzech pokoleń rodziny Dubbini z miejscowości Padova na północy Włoch. Palarnia została założona w 1927 roku przez Romeo Dubbini i od tamtego czasu przez dekady, aż po dziś dzień dostarcza prestiżowe mieszanki kaw dla najbardziej wymagających smakoszy.
Diemme Aromatica to intensywna w smaku mieszanka ziaren gatunku Arabica (75%) uprawianych na najlepszych plantacjach położonych na terenie Kolumbii, Kostaryki, Brazylii oraz Tanzanii z dodatkiem wysokogatunkowej Robusty z indyjskich upraw. Co niezwykle ciekawe, mocny smak został uzyskany pomimo dość krótkiego procesu palenia, trwającego zaledwie 15 minut. Dzięki temu temu udało się również zbalansować kwaskowatość na odpowiednim poziomie oraz uniknąć nadmiernej goryczy. Kawa Diemme Aromatica charakteryzuje się ponadto bogactwem smaków - delektując się tym blendem można odkryć wyraźne nuty czekoladowe, przypraw korzennych, słonecznika oraz subtelne niuanse kakao i amaretto, a także wyraźny i trwały migdałowy posmak. Diemme Aromatica wybitnie pasuje do mleka (cappuccino, latte), niemniej jednak z powodzeniem można z niej przyrządzić także klasyczne włoskie espresso.
Wyśmienita, oryginalna kawa Diemme Aromatica produkcji włoskiej wprost idealnie nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki.
Termin przydatności do spożycia: Listopad 2015