Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa ziarnista Bourbon z Nikaragui 100 g

17-01-2012, 4:51
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik Kaldi_Coffee
numer aukcji: 2046956268
Miejscowość Międzyborów
Wyświetleń: 7   
Koniec: 23-01-2012 16:20:23

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

# # # # # # #

Kawa Bourbon z Nikaragui
(gatunek pierwszego sortu)
100% wysokojakościowa arabica
z mistrzowskiej palarni kawy



Mistrzowska palarnia Kaldi Coffee oferuje 100% arabikę z Nikaragui.

Oferowana przez nas kawa charakteryzuje się bardzo miłym czekoladowo-cukierkowym zapachem. W smaku jest delikatna i zbalansowana, z dobrze wyczuwalnymi nutami czekolady (ale nie ciemnej i gorzkiej, a raczej mlecznej). Jej naturalna słodycz przypomina nieco brzoskwinię, a kiedy kawa wystygnie wyczuwalne są akcenty czerwonego jabłka. Generalnie, smak wydaję się być, jak to określają kiperzy „czysty i dobrze zbalansowany”.

Kawa ta, podobnie jak wszystkie inne kawy z naszej oferty, jest palona pod Twoje zamówienie. W praktyce oznacza to, że gotowa kawa nie leży na półce i nie czeka aż ktoś ją kupi. Jesteśmy profesjonalną, mistrzowską palarnią i każdą kawę wypalamy dopiero po otrzymaniu zamówienia. Jeżeli do tej pory piłeś/piłaś kawy, które można spotkać w większości sklepów, to kupując kawę w Kaldi Coffee na pewno odczujesz różnicę – nasze kawy są o niebo lepsze!

Oferujemy za darmo możliwość zmielenia kawy – po prostu napisz w komentarzu do zamówienia, że życzysz sobie kawę mieloną (zobacz rodzaje mielenia poniżej).

Zobacz też inne nasze kawy. Za wysyłkę płacisz tylko raz, niezależnie od zamawianej ilości.



Opakowanie: 100 g Rodzaj palenia: średnie Rodzaj mielenia: ziarna
#

Rodzaje palenia kawy


Jasne (New England)
Ziarna kawy są lekko zabrązowione i suche, nie oleiste (jak w przypadku mocniejszych stopni palenia). W smaku kawa oddaje swoje charakterystyczne nuty. Aromaty palenia są ledwo wyczuwalne. Dość duża kwaskowatość.


Średnie (Amerykańskie)
Ziarna kawy są średnio brązowe i suche. Kawa jest wyważona pomiędzy lekką kwaskowatością i goryczką palenia. Kawa jest łagodna. Jest to jeden z najpopularniejszych stopni palenia.


Mocne (Wiedeńskie)
Ziarna kawy są brązowe i na niektórych z nich może pojawić się oleista powłoczka. Wyczuwalne są aromaty czekolady i karmelu. Mała kwaskowatość.


Bardzo mocne (Francuskie)
Ziarna kawy są bardzo brązowe (ale nie czarne) i oleiste. Dobrze wyczuwalne są aromaty palenia. Kawa ma małą kwaskowatość. Palnie francuskie jest najczęściej używane do robienia espresso, chociaż lżejsze palenia również są stosowane.

Rodzaje mielenia kawy


Kawa w ziarnach
Czyli „zmiel sobie sam!”. Jeżeli posiadacie Państwo młynek do kawy lub ekspres z wbudowanym młynkiem, wówczas będzie to najlepszy wybór.


Mielenie drobne
Do zaparzania w ekspresach.


Mielenie średnie
Do zaparzania w kawiarkach i filtrach.


Mielenie grube
Do zaparzania w dzbankach i urządzeniach typu „french press”.

#