to brand oparty o najwyższej jakości Arabiki z Papui Nowej Gwinei. Ziarno zawarte w mieszankach, wyróżnia się dojrzałością oraz spektakularnością smaku. Uprawiane jest w warunkach naturalnych bez użycia pestycydów. Jedynie dojrzałe ziarna, zbierane tradycyjnym sposobem „picking”, trafiają do mieszanek kawy Kokito. Bezpośrednia współpraca z plantacją kawy w Papui Nowej Gwinei, jest gwarantem wyjątkowego smaku kawy Kokito.
KIMBA – to 100% Arabika charakteryzująca się średnim cytrusowym smakiem. Znajdujemy w niej nuty owoców tropikalnych, cynamonu, miodu. Dzięki swoim bogatym, różnorodnym walorom smakowym, sama w sobie tworzy idealną kompozycję espresso. Doskonale komponuje się z deserami, przełamując swoją kwaskowatością ciężki smak słodyczy.
Pochodzenie ziarna: Papua Nowa Gwinea.
Smak: Średni, cytrusowy.
Kwasowość: Charakterystyczna.
Aromat: Bardzo intensywny, owocowy.
Zawartość kofeiny: Niska.
Polecana: Espresso.
Zastosowanie: Ekspres ciśnieniowy, automatyczny.
BEZPOŚREDNIO
Z PLANTACJI
POCZUJ PIĘKNO I AROMAT
DZIKIEJ PRZYRODY PAPUI NOWEJ GWINEI
ZAMKNIĘTY W ZIARNIE WYJĄTKOWEJ KAWY
PLANTACJA Z LOTU PTAKA
Kawa "KOKITO"
Wyłącznym dystrybutorem kawy "KOKITO" w Polsce jest firma "Calamus". Oferowana kawa pochodzi z tegorocznych zbiorów w Papui Nowej Gwinei. Została wypalona metodą tradycyjną i zapakowana na początku czerwca. Kawa posiada wszystkie niezbędne badania Sanepidu i certyfikat z plantacji. Bezpośrednia umowa z plantacją jest gwarancją jakości, powtarzalności i ...
... wyjątkowego nowego smaku,
który jest charakterystyczny dla tego regionu.
Kilka ciekawostek, jak powstaje kawa KOKITO.
Wszystko rozpoczyna się od ...
Następnie zebrane ręcznie dojrzałe owoce są suszone...
... płukane i pakowane do transportu:
Na plantacji podczas zbiorów pracuje ponad 300 tys. ludzi...
... a w tym czasie dzieci uczą się w szkole:
Zdjęcia z plantacji:
Serdecznie zapraszamy do zakupu
i degustacji kawy !!!
>>> WYSYŁKA GRATIS <<<
Wszelkie prawa zastrzeżone!
Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione!