Kawa orkiszowa BIO 200g
Według literatury orkisz spożywany w postaci kawy reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, usuwa toksyny i cholesterol oraz ma ogólne właściwości odmładzające...
Orkisz to stara pierwotna forma pszenicy. Jej uprawa była modna głównie w średniowieczu. Dzisiaj odtwarza się w wielu krajach ten cenny gatunek ponieważ jego walory zdrowotne trudno przecenić.
Według literatury orkisz bogaty jest w białko, błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i biopierwiastki. Spożywany w postaci kawy reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, usuwa toksyny i cholesterol oraz ma ogólne właściwości odmładzające. Kawa może być pita w dowolnej ilości przez dzieci, dorosłych i starszych.
Sposób użycia:
Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań
Skład: Prażone ziarna zbóż eko (orkisz 100%)
PL-EKO-01