Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kawa organiczna Espresso Italiano 250g Bio/FT

29-08-2014, 7:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 32 zł     
Użytkownik BioFT
numer aukcji: 4469432978
Miejscowość Błonie
Zostało sztuk: 4    Wyświetleń: 2   
Koniec: 29-08-2014 07:39:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Kawy Bio/FT - Kawy Fairtrade z biologicznie kontrolowanych upraw, dlaczego warto wybrać ?
Większość z nas wie jaka jest różnica między ekologicznymi warzywami, nabiałem, wędlinami czy mięsem, a ich odpowiednikami oferowanymi w handlu konwencjonalnym.
A czy wiecie, że:
"Kawa jest jedną z najbardziej zanieczyszczonych pestycydami rośliną na świecie. Przeważająca jej część znajdująca się w sprzedaży jest obecnie mocno zanieczyszczona pestycydami. Uprawa kawy to jedna z najbardziej opryskiwanych upraw. Niestety, ogromna popularność tego napoju przyczyniła się do masowej uprawy, produkcji i czerpania olbrzymich zysków ze sprzedaży na całym świecie. W konsekwencji, należy być szczególnie świadomym jakości kawy, po którą sięgamy. Zastanówmy się, po jaką kawę sięgamy – organiczną (z upraw ekologicznych), czy masowo reklamowaną?”
Źródło: http://faktydlazdrowia.pl/kawa-uzywka-czy-bogactwo-wartosciowych-skladnikow/

Warto wybrać kawę bez pestycydów i innych zanieczyszczeń, wytworzoną z poszanowaniem ludzi i środowiska. Zapraszamy po kawy z Ugandy, Etiopii, Nikaragui, Indii, Indonezji, Gwatemali, Meksyku, Peru. Wszystkie kawy w naszym sklepie to 100% Arabica wyżynna z biologicznie kontrolowanych upraw z certyfikatem Bio. Uprawiane są one przez drobnych rolników, którzy połączyli swoje siły w ramach powstałych spółdzielni i organizacji Sprawiedliwego Handlu.



Kawa organiczna Espresso Italiano ziarnista 250g Bio/FT



EZA
Kawa Espresso Italiano bardzo łagodne espresso z włoskim klimatem. Jak wszystkie nasze kawy zawiera ziarna arabiki uprawianej, zbieranej i sortowanej ręcznie przez drobnych rolników. Odpowiednio dobrane ziarna, palenie tych ziaren we Włoszech nadaje jej charakterystyczny smak, moc i esencjonalność, typowe cechy dla włoskiej kawy. Włoskie palenie (dobre) polega na tym, że kawa nie pęka (pękanie spowodowane jest najczęściej pośpiechem czyli zbyt gwałtownymi różnicami temperatur) dzięki temu olejki eteryczne wychodzą na powierzchnię ziarna i cudnie się błyszczą. Spalone olejki podczas palenia-skutek błędów w produkcji - to podstawowa przyczyna nadmiernej goryczy i kwaśności kawy.

Doskonała do ekspresów ciśnieniowych i do tradycyjnego parzenia.
Po zaparzeniu crema na naparze jest gęsta i trwała.
Opakowanie nie zawiera aluminium, wyposażone w zaworek.
Specjalne folie gwarantują pełny aromat i smak.

Kraj pochodzenia: Uganda, Meksyk, Peru, Gwatemala
Stopień palenia: mocno palona
Waga: 250g
Skład: 100% Arabica wyżynna z biologicznie kontrolowanych upraw




Dodatkowe zdjęcia produktu:

Kawa organiczna Espresso Italiano ziarnista 250g  Bio/FT