Jest to gotowa mieszanka do sprządzania włoskiej kawy mrożonej w granitorach.
Kawa ma intensywna barwę przyjemny zapach oraz bardzo kremową konsystencję.
Jeżeli chcesz w krótkim czasie przygotować idealną włoską kawę mrożoną spróbuj CREMA CAFFE VARANINI
Przepis na idealną kremową kawę mrożoną
Crema Caffe Varanini
Przepis na kawę mrożoną Crema Caffe do przygotowania w granitorze
Na około 6 litrów kawy
Skład:
0,5 kg kawy Crema Caffe
4 litrów mleka 3,2%
Aby zintensyfikować smak, dodać 4 łyżki dobrej kawy rozpuszczalnej lub 2 -10 schłodzonych kaw espresso (ilość dodanej kawy zależy od tego jak mocną chcemy uzyskać kawę mrożoną)
Sposób przygotowania:
Włączyć granitor na "jedynkę"
1 kg kawy Crema Caffe, 1 litr mleka oraz kawę rozbić mikserem w celu połączenia składników.
Przelać do granitowa.
Dodać resztę mleka oraz kawę.
Przełączyć granitor na "dwójkę"
Schładzać około godziny.
Kawa przy włączonym granitorze utrzymuje świeżość trzy dni.
Przepis na kawę mrożoną Crema Caffe do przygotowania w blenderze
Na około 200 ml kawy mrożonej
Skład:
3 łyżeczki Crema Caffe
150ml mleka 3,2%
6 kostek lodu
Można opcjonalnie dodać kawę espresso bądź łyżeczkę kawy rozpuszczalnej rozpuszczalnej.
Sposób przygotowania:
Wszystkie produkty wlać do blendera, zmiksować na najwyższych obrotach.