Sukces marki Diemme to efekt pracy, zaangażowania i przede wszystkim ogromnej pasji trzech pokoleń rodziny Dubbini z miejscowości Padova na północy Włoch. Palarnia została założona w 1927 roku przez Romeo Dubbini i od tamtego czasu przez dekady, aż po dziś dzień dostarcza prestiżowe mieszanki kaw dla najbardziej wymagających smakoszy.
Kawa Diemme Maranello sygnowana jest znakiem towarowym "made in red" co jest formalnym potwierdzeniem unikalnej współpracy doskonałej palarni kawy o wielkich tradycjach z koncernem Ferrari, którego znane na całym świecie i niezwykle pożądane samochody sportowe są synonimem najlepszych osiągów, perfekcji wykończenia oraz niewątpliwego sukcesu. Tak jak niedoścignione auta tej znanej włoskiej marki niejednokrotnie zostawiają w tyle swoją konkurencję, tak również kompozycja Diemme Maranello jest uznawana przez koneserów kawy za produkt wybitny i godny naśladowania. W skład kawy Diemme Maranello wchodzą wyłącznie ziarna z 8 gatunków odmiany Arabica (100%) pochodzące z górskich plantacji ulokowanych w Ameryce Południowej oraz Środkowej. Pomimo znacznie większych kosztów niż przy standardowym paleniu gotowej mieszanki, ziarna kawy Diemme Maranello prażone są osobno z podziałem na poszczególne gatunki i mieszane dopiero po zakończeniu procesu palenia. Dodać do tego należy zasyp do bębna małych partii ziaren, które wypalane są wolno, w precyzyjnie dobranej dla każdej z odmian temperaturze. Wszystko to w celu wydobycia z nich maksimum optymalnego smaku i aromatu oraz eliminacji niepożądanej goryczki oraz kwaskowatości. Kawa Diemme Maranello charakteryzuje się średnią mocą, szlachetnym i zbalansowanym smakiem z wyczuwalnym owocowym posmakiem. Na filiżance espresso - które notabene wychodzi z niej doskonałe - buduje trwałą cremę. Świetnie łączy się także z mlekiem, więc z powodzeniem może być z niej przyrządzone wyśmienite cappuccino, latte oraz inne kawowe napoje mleczne.
Wyśmienita, oryginalna kawa Diemme Maranello produkcji włoskiej wprost idealnie nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki.
Termin przydatności do spożycia: Styczeń 2016