Kawa Dallmayr prodomo zawiera w całości pobudzającą kofeinę, lecz przed paleniem ziarnka kawy poddawane zostają specjalnemu procesowi uszlachetniania, który eliminuje wiele substancji podrażniających oraz gorzkich. Swój niepowtarzalny smak, który tak cenią sobie wszyscy miłośnicy kawy, także ci, którzy zazwyczaj są wrażliwi na jej działanie, Dallmayr prodomo zawdzięcza procesowi palenia, w pełni wydobywającemu jej aromat. Gwarancja pochodzenia w 100% z ziaren arabiki
Dallmayr prodomo - kawa o wyjątkowym, niepowtarzalnym smaku. Każda jej filiżanka to czysta przyjemność. Jej tajemnica tkwi w stosowanych surowych ziarnach kawy: wyłącznie najszlachetniejsze ziarna zebrane w najlepszych wyżynnych rejonach uprawy kawy na ziemi. Rodzaje kawy, które w szczególny sposób kształtują aromat kawy Dallmayr prodomo pochodzą z Etiopii. Już od wielu lat podczas zbioru kawy urodzajne tereny południowych prowincji Sidamo i Harrar przemierzają specjaliści firmy Dallmayr, aby wyszukać do dalszej przeróbki najlepsze ziarna kawy zebrane na obszarach wyżynnych, charakteryzujących się optymalnym klimatem dla uprawy.
Na wyżynach Etiopii teraz, tak jak i przed laty, w pełni dojrzałe, czerwone ziarnka kawy są starannie zbierane z dziko rosnących krzewów kawowych lub uprawianych na małych wiejskich plantacjach. Następnie poddawane są one specjalnemu procesowi „mycia“. Lecz ostatecznie swój niepowtarzalny smak kawa Dallmayr prodomo uzyskuje po zmieszaniu tej delikatnej, wybornej kawy z Etiopii z innymi przednimi ziarnami kawy, pochodzącymi z wyżynnych plantacji w Azji, Afryce, Ameryce Środkowej i Południowej.