Ponad 300 lat temu powstał w stolicy Bawarii - Monachium dom handlowy Dallmayr oferujący najwykwintniejsze specjały. Jednakże bardzo szybko podstawowym produktem firmy Dallmayr stała się niezwykła kawa ziarnista palona z pasją przez najlepszych niemieckich specjalistów z tej dziedziny. Do dnia dzisiejszego kawa wypalana według dawnych, tradycyjnych receptur zachwyca smakiem i zniewala aromatem każdego, kto choć raz jej spróbował.
Każda filiżanka pozwala delektować się - szczególnym, niepowtarzalnym smakiem Dallmayr Prodomo. Jego tajemnicą są wykorzystane ziarna świeżo zerwanej kawy: wyłącznie z najdelikatniejszych roślin rosnących na płaskowyżach najlepszych regionów uprawnych świata. Z Etiopii pochodzą gatunki, które w szczególny sposób kształtują aromat kawy Dallmayr Prodomo.
Na płaskowyżach w Etiopii dojrzałe, czerwone ziarna kawy zrywane są niezmiennie od dawna z dziko rosnących krzewów kawowych lub na małych rolniczych plantacjach. Następnie w odpowiedni sposób są „myte”. Ale dopiero precyzyjnie odważone mieszanki tych etiopskich najlepszych kaw z wybornymi roślinami wyżynnymi z Azji, Afryki, Ameryki Środkowej i Południowej dają niepowtarzalny smak kawy Dallmayr Prodomo.
Dallmayr Prodomo zawiera w całości pobudzającą kofeinę, jednakże w procesie palenia poprzez specjalne uszlachetnienie pozbawiona zostaje goryczy i wielu substancji drażniących. Ten ostrożny i naturalny proces wyciąga z kawy trudno przyswajalne substancje, takie jak np. wosk kawowy. Kończące proces palenie wydobywające pełny aromat sprawia, że Dallmayr Prodomo daje największą rozkosz picia nawet tym, którzy zazwyczaj wrażliwie reagują na kawę.
Dallmayr Prodomo wprost idealnie nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki.
Termin przydatności do spożycia: Marzec 2016