Wyborna whisky i delikatna, słodka śmietanka to aromat, który idealnie pasuje do smaku naturalnej, świeżo palonej kawy. Będziesz marzyć, by ta przyjemność nigdy się nie skończyła!
Produkt bezalkoholowy. Nie zwiera cukru, słodzików, mleka ani przetworów mlecznych.
Charakterystyka:
- Gatunek: arabika + robusta (Master Blend) - Nasze kawy funkcyjne i kawy aromatyzowane powstały na bazie oryginalnej mieszanki ziaren z orientalnych gatunków arabika i robusta, przygotowanej według tradycyjnej włoskiej receptury. Jej podstawę smakową tworzą szczepy pochodzące ze wschodniej Azji, o charakterystycznym korzenno-drzewnym aromacie. Aksamitna arabika wprowadza do kompozycji delikatnie kwaskowatą nutę, natomiast intensywna robusta wzmacnia ją, nadając ostrzejsze tony. Idealnie zrównoważona, bogata całość rozwija pełnię smaku.
- Pochodzenie: Azja Wschodnia
- Uprawa: do 800 m n.p.m.
- Palenie: średnio palona (American Roast) - Kawy Aurile są palone w Polsce, w temperaturze 210˚C przez około 20 minut, a następnie starannie schładzane cyrkulującym powietrzem. Podczas palenia ziarna przybierają jasnobrązowy kolor. Po wypaleniu powierzchnia ziaren jest sucha, a ich smak jest złożony i świetnie zrównoważony, jeśli chodzi o słodycz, gorycz i kwaskowatość. Nad całością przebiegu palenia i suszenia kawy czuwają wykwalifikowani kiperzy.
- Aromat: irish cream
- Smak: głęboki, mocny
- Crema: doskonała, gruba, długo utrzymująca się
- Mielenie: średnio mielona
- Pakowanie: hermetycznie zamykana folia + zewnętrzny kartonik
Wskazówki dotyczące przygotowania: do zalewania gorącą wodą lub przygotowywania w różnego typu zaparzaczach i ekspresach (ciśnieniowych, przelewowych, typu moka).
Waga: 250g